Σουτζουκάκια μουσταρδάτα από κοτόπουλο


Υλικά

    1 κιλό κιμάς από κοτόπουλο (λιώστε το στο μπλέντερ )
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η τριμμένο
    200 γρ. μουσκεμένη ψίχα ψωμιού και καλά στημένη (την μουσκεύουμε σε λευκό κρασί )
    300 γρ. φρυγανιά σε τριμμένη
    3 αυγά χτυπημένα
    1 κουτ γλυκού κύμινο η κάρυ
    Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
    300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους
    Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα τους
    350 γρ. μουστάρδα Hellmann’s mild
    2 Knorr σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου
    2 και ½ ποτήρι του νερού νερό
    150 ml ελαιόλαδο
    ½ κουτ.γλυκού κύμινο η κάρυ

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά του κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώστε δυνατά ,όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να σφίξη η ζύμη του

Βάλτε ένα τηγάνι στην εστία σας με το ελαιόλαδο και αφήστε το να θερμανθεί καλάΦτιάξτε τα σουτζουκάκια και στην συνέχεια αλευρώστε τα  και κατόπιν ρίξτε τα  στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε τα από όλες τις πλευρές τους καλά.

Τοποθετήστε τα στην συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί και μετά βάλτε τα σε ταψί.

Σε ένα σκεύος ρίξτε το νερό το ελαιόλαδο και την μουστάρδα Hellmann’s  Mild  και τον σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και καρυκεύεστε με το κάρυ η το κύμινο και ανακατέψτε σε σιγανή θερμοκρασία για 10 λεπτά

Περιχύστε την σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια ανακινήστε το ταψί για να απλωθεί η σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 25-30  λεπτά.

Πηγή: hellmann

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη