Ολοκληρώθηκε η χρονιά στο αγωνιστικό τάβλι



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΒΛΙ

Με θρίαμβο του Δημήτρη Μαγγανά, ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon (Αγωνιστικό Τάβλι), για την περίοδο 2014 - 2015. Ο επιβλητικός το δέμας, αθλητής από το Χολαργό, κατέκτησε το 8ο Πρωτάθλημα Ελλάδος, στους αγώνες της Τελικής Φάσης, όπου συμμετείχαν οι πρώτοι δεκαέξι παίκτες της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, η οποία είχε ολοκληρωθεί σε δέκα αγωνιστικές, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.


Ο Πρωταθλητής, Δημήτρης Μαγγανάς

Ξεκινώντας από τη 15η θέση των Play Offs, ο μετέπειτα θριαμβευτής, είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά του, αλλά ανταπεξήλθε με επιτυχία και, αποκλείοντας κατά σειρά τους Πεταλά (17-7) και Τερζή (19-14), αντιμετώπισε στα προημιτελικά το Γιάννη Πασιαλή, ο οποίος είχε καταλάβει τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και είχε τοιουτοτρόπως, γλιτώσει δύο γύρους στα Play Offs. Το αγχωτικό 21-19 για τον Μαγγανά, σηματοδότησε την είσοδό του στα ημιτελικά, κάτι που από μόνο του συνιστούσε μεγάλη επιτυχία.
    Αντίστοιχη πορεία όμως, είχαν διαγράψει και άλλοι παίκτες που ξεκινούσαν από τα «χαμηλά» της κατάταξης, με την εξαίρεση ίσως, του Παναγιώτη Κωνσταντίνου, ο οποίος ξεκινώντας από τη 14η θέση, απέκλεισε μεν τους Κοκκίνη (17-9) και Δίκαρο (19-16), αλλά σταμάτησε μπροστά στο εμπόδιο του Κώστα Χιωτίνη (14-21), ο οποίος ήταν τελικά και ο μόνος από εκείνους που κατετάγησαν στην πρώτη «τετράδα» της κανονικής περιόδου (3ος), που εισήλθε στα ημιτελικά. Αντίθετα από την περίπτωση Χιωτίνη όμως, οι άλλες δύο θέσεις των ημιτελικών, κατελήφθησαν από ακραία αουτσάιντερ. Εν πρώτοις, έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Στέφανου Χαρακλιά (13ος), ο οποίος στην πορεία του «ξεπάστρεψε» τους Χατζέλη (17-15), Βαμβακάρη (19-16), καθώς και τον περυσινό Πρωταθλητή, Μιχάλη Μανωλιό (21-15). Ακόμα πιο θεαματική, ήταν η πορεία του Μιχάλη Προυκάκη (9ος), που επιβλήθηκε με 17-11 του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2009, Χρήστου Γρούτσου, με 19-4 του δις φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Χάρη Χρηστίδη και με 21-19 του πρωτεύσαντος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (και «Νικητή της Χρονιάς»), Γιάννη Ατματζίδη.
    Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, γινόταν προφανές πως κατά την τελευταία ημέρα του Πρωταθλήματος, το ακλόνητο φαβορί ήταν ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε ήδη αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος (επικρατώντας με 15-4 του Πολυχρόνη Κοκκίνη), ενώ είχε από το 1988 και το 2009 στην κατοχή του δύο τίτλους Πρωταθλητή, όπως άλλωστε και οι άλλοι δύο πολυνίκεις στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα, Γιώργος Αυδής και Χάρης Χρηστίδης.



 Τα πράγματα όμως στους ημιτελικούς εξελίχθηκαν εντελώς απρόσμενα, αφού τόσο ο Μαγγανάς (23-4 το Χιωτίνη) όσο και ο Προυκάκης (23-0 το Χαρακλιά), πέτυχαν πρωτοφανώς άνετες νίκες, σημειώνοντας αμφότεροι τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους και, δίνοντας ραντεβού για έναν τελικό πέραν πάσης προσδοκίας. Εκεί, ο Δημήτρης Μαγγανάς επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, επικρατώντας σαν οδοστρωτήρας με το εμφατικό 25-11, το οποίο του χάρισε τον πρώτο τίτλο της σταδιοδρομίας του. Από την άλλη, ο ηττημένος φιναλίστ διεύρυνε ένα σπάνιο αρνητικό ρεκόρ που κατέχει, αφού έχει αγωνιστεί σε εννέα τελικούς διοργανώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, με απολογισμό εννέα ήττες!
 Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε η φετινή περίοδος για το Αγωνιστικό Τάβλι, με τους ασχολούμενους με αυτό το συναρπαστικό, πνευματικό άθλημα να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την έναρξη της επόμενης σεζόν το Σεπτέμβριο, όπου το ενδιαφέρον προφανώς, θα επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 20 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη. Εκεί, το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θα προσπαθήσει για άλλη μία φορά να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, υπερασπιζόμενο το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν πέρυσι στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, οι Κλείτσας, Χρηστίδης, Χιωτίνης, Γρούτσος, Προυκάκης και Σκριμπώνη.
    Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, στη διεύθυνση www.bgfed.gr.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη