Ολοκληρώθηκε το έργο LIFE ARCTOS KASTORIA

Στο τέλος του έφτασε το έργο LIFE ARCTOS KASTORIA το οποίο διήρκησε από το 2010 έως το τέλος του 2015.
Το έργο LIFE ARCTOS KASTORIA «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» υλοποιήθηκε στο ν. Καστοριάς , με έμφαση στις περιοχές μόνιμης ή εποχιακής παρουσίας της καφέ αρκούδας (Ursus arctos, με την συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Εταίροι  του έργου υπήρξαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) η Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ) και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
Τα κυριότερα επιτεύγματα του προγράμματος  μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω 3 κατηγορίες, ενώ όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα μπορεί να ανατρέξει εδώ.
Α. Περιορισμός – εξάλειψη του φαινομένου τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες στο οδικό δίκτυο του Ν. Καστοριάς και αύξηση της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς:
Β. Αντιμετώπιση των περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, διάδοση εφαρμογής μέτρων πρόληψης ζημιών στην αγροτική οικονομία από αρκούδες και βελτίωση των όρων συνύπαρξης του ανθρώπου με την άγρια ζωή στο Νομό Καστοριάς.
Γ. Βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού στα προαναφερθέντα θέματα

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη