Λαμία: Επαίνους και Χρηματικά βραβεία ύψους 25.000€ επέδωσε ο Σεβασμιώτατος σε αριστεύσαντες Φοιτητές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ιερά Μητρόπολις μας διοργάνωσε μία όμορφη και επίσημη τελετή αγάπης προς τα νιάτα της Φθιώτιδος.

            Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα ο  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας γέμισε από χαμογελαστά πρόσωπα  αριστευσάντων φοιτητών και γονέων πολύτεκνων οικογενειών στους οποίους ο Σεβασμιώτατος επέδωσε επαίνους και χρηματικά βραβεία ύψους 25.000€.

            Πιο συγκεκριμένα, ο Ποιμενάρχης μας ετίμησε με την κίνηση αυτή 15 αριστεύσαντες φοιτητές που εισήχθησαν κατά το έτος 2016 σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως της χώρας  και 44 φοιτητές, παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν στα ως άνω Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

            Αρχικά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα παρουσία όλων των αρχών των Πολιτικών, των στρατιωτικών, της εκπαιδεύσεως, των στελεχών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεων, των ιερέων και διακόνων της πόλεως και όλων των παιδιών με τις οικογένειες τους.

            Την εκδήλωση πλαισίωσε με επίκαιρους ύμνους των Θεοφανείων και με παραδοσιακά κάλαντα, η Βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση    του Διευθυντού αυτής και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

            Στο χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του για την εκδήλωση αυτή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Είναι μεγάλη μας χαρά σήμερα που η Ιερά Μητρόπολις μας προβαίνει σε μια χειρονομία αγάπης προς τα νιάτα της περιοχής μας. Δύο αγάπες λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας πρέπει να κατέχει  χριστιανός. Η μία αγάπη να είναι προς τον Θεό και η άλλη αγάπη να είναι προς τον συνάνθρωπο. Δοξάζουμε τον Θεό που η Ιερά Μητρόπολις μας επιτελεί και τις δύο αυτές αγάπες. Την μεν πρώτη την επιτελεί με το ποιμαντικό της έργο, την δε δεύτερη την επιτελεί με το μεγάλο και επαινετό φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο επιτελείται από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ιερά Μητρόπολις μας κατά το έτος 2016 δαπάνησε περίπου 1.000.000 € στην φιλανθρωπική δράση της. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από περιουσία, περιουσία της είναι ο ευσεβής και φιλάνθρωπος λαός της.

          Με αυτή την χειρονομία, αγαπητά μου παιδιά, η τοπική μας εκκλησία θέλει να σας προσφέρει ένα χάδι αγάπης, ένα μικρό δώρο. Όσοι από σας αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά την διάρκεια των φοιτητικών σας σπουδών θέλω να ξέρετε ότι η Ιερά Μητρόπολη μας θα σας στηρίξει με κάθε τρόπο. Η Ελλάδα, αγαπητοί μου αδερφοί γερνάει, το μέλλον της Πατρίδος μας είναι η Ελληνική ορθόδοξη πολύτεκνη οικογένεια και μόνον αυτή μπορεί να κρατήσει την ιστορία της. Αγαπητά μου παιδιά με το δώρο μας αυτό θέλω να σας παρακαλέσω να είστε προσεκτικοί κατά την διάρκεια των φοιτητικών σας χρόνων. Το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί αυτό τον καιρό να είναι η μελέτη σας και η μόρφωσή σας».

          Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επέδωσε σε όλα τα παιδιά από μία Καινή Διαθήκη των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και χρηματικά βραβεία ύψους 25.000€.

           Ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης αλλά και επί τη επετείω της εικοσαετούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στον Ιστορικό θρόνο της Φθιωτικής Εκκλησίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδος επέδωσε στον Ποιμενάρχη μας τιμητική πλακέτα και μια χειροποίητη εικόνα του Αγίου Νικολάου.

            Η όμορφη αυτή εκδήλωση τελείωσε με την αναμνηστική φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου με τα παιδιά και με την διανομή της βασιλόπιτας σε όλους.

Φωτό imfth & Γεώργιος Ανδρεόπουλος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη