Αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στη Π.Ε. Φθιώτιδας

Αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στη Π.Ε. Φθιώτιδας. 
Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας-Τμήμα Π.Ε. Φθιώτιδας, ανακοινώνεται ότι:
Το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, μαζί με δεκάδες μισθωμένα μηχανήματα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, βρίσκονται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν,
Βασική προτεραιότητα την οποία καλείται η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να εξυπηρετήσει είναι να διατηρήσει ανοικτές τις προσβάσεις σε καθοριστικά σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείο της Λαμίας, ως επίσης οι προσβάσεις στα μαζικά μέσα μεταφοράς.
Επίσης βασική μας προτεραιότητα είναι να παραμείνει ανοιχτό το Περιφερειακό δίκτυο και ιδιαίτερα ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού, ο δρόμος Λαμίας-Καρπενησίου και ο δρόμος Λαμίας –Άμφισσας και λόγω της εντονότερης έντασης των φαινομένων στις εν λόγω περιοχές.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και ετοιμότητα έχει,  αλλά και επάρκεια μέσων και υλικών διαθέτει, όπως για παράδειγμα εκατοντάδες τόνους αλάτι.
Προς όλες τις κατευθύνσεις του Νομού, κινούνται ειδικά μηχανήματα,  και παρεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο από τους δεκάδες μηχανικούς, που βρίσκονται επικεφαλής των κλιμακίων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τους Δήμους, χρηματοδοτούμε τη μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση κυκλοφορίας σε δευτερεύουσες προτεραιότητες.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι και μεγάλα, έχουν μεγάλη έκταση και αρκετά μεγάλη διάρκεια.
Καλούμε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη