Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τον περιορισμό των συμβατικών φυτοφαρμάκων

Στρασβούργο, 16/02/2017.
Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τον περιορισμό των συμβατικών φυτοφαρμάκων
Τον περιορισμό της χρήσης συμβατικών φυτοφαρμάκων και την αύξηση της διαθεσιμότητας βιολογικών φυτοφαρμάκων χαμηλού κινδύνου πρότεινε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 13/2/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για τα «βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου».
‘Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η χρήση συμβατικών φυτοφαρμάκων αμφισβητείται πλέον όλο και περισσότερο, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, κυρίως όταν τα προϊόντα αυτά δεν έχουν αδειοδοτηθεί επίσημα ή χρησιμοποιούνται με εσφαλμένο τρόπο. Ωστόσο, οι γεωργοί πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη ποικιλία για να μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους και να αποφασίζουν ποιο μέτρο προσφέρεται για την προστασία των καλλιεργειών τους με τον πλέον βιώσιμο τρόπο».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης των συμβατικών φυτοφαρμάκων και να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης γεωργίας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των ανθρώπων και η προστασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των βιολογικών φυτοφαρμάκων στην αγορά έναντι των συμβατικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη