Σπ. Καπράλος: Πορεία ευθύνης για την Ελλάδα που αξίζουμε


του Σπύρου Καπράλου*
Η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία. Και την  πορεία αυτή την έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια πορεία που θα μας οδηγήσει προς τα εμπρός, μια πορεία ευθύνης που προϋποθέτει σχέδιο και αποφασιστικότητα για ανατροπές και ρήξη με όσα μας οδήγησαν στα χρόνια της κρίσης.
Το σχέδιο ανάταξης υπάρχει, είναι εδώ και κάθε μέρα χρέος μας είναι να το επικοινωνούμε σε όλους τους πολίτες  από το ένα έως το άλλο άκρο της χώρας. Βέβαια, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα το παρουσιάσει ακόμα πιο αναλυτικά και εξειδικευμένα   από το βήμα της  ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ένα σχέδιο που θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις και θα αναδείξει εφαρμόσιμες πολιτικές για να  αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Βασικό μέλημα η βελτίωση της ζωής των πολιτών μέσα από την εφαρμογή ενός πλέγματος μεταρρυθμίσεων.
Χωρίς μεγάλα λόγια και πομφόλυγες.
Με σαφές στίγμα για τομές που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.                  
Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα: Η πολιτική αλλαγή.    
Η πολιτική αλλαγή δεν είναι απλά μία επιθυμία για εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση στη λογική της κατάκτησης της εξουσίας από τους πολιτικούς αντιπάλους. Είναι μία ευκαιρία, ίσως η τελευταία για τη χώρα,  για το πολυπόθητο restart,  ώστε άμεσα και αποφασιστικά να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από το σημερινό τέλμα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν  τα συμφέροντα όλων και όχι των λίγων, των κολλητών, των κομματικά εκλεκτών.  
Η επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή-όσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο για τον τόπο- συνδέεται άμεσα με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.
Προτάσσουμε στον πολιτικό μας λόγο την αλήθεια και το ρεαλισμό. Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στα κοινά.   Δημιουργούμε μια νέα σχέση αλήθειας με τους πολίτες. Η ανάκτηση και η σύσφιξη της σχέσης αυτής θα καταστήσει τους πολίτες ακόμα πιο ενεργούς και παραγωγικούς, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην πολιτική διαδικασία, καθώς ακόμα περισσότεροι πολίτες που έμεναν αμέτοχοι όλα αυτά τα χρόνια, που αρνούνταν πεισματικά να παίξουν το παιχνίδι του παλαιοκομματισμού,   θα δραστηριοποιηθούν και θα συμβάλλουν στο νέο εγχείρημα.
Κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα μέσα από την ανοιχτή διαδικασία του Μητρώου Στελεχών. Ανοίξαμε τις πόρτες της Παράταξης στη δημιουργική Ελλάδα που παράγει και πετυχαίνει!    
Γιατί η Ελλάδα του αύριο οφείλει ευκαιρίες σε όλους, κυρίως στους νέους που βγαίνουν στην αγορά εργασίας με τόσα εφόδια.
Μία Ελλάδα που δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει.
Μ' αυτό τον τρόπο θα επιτευχθούν οι συνθήκες για τη δημιουργία της νέας Ελλάδας, της Ελλάδας μετά την εποχή των μνημονίων που θα κερδίσει επιτέλους την κανονικότητα.
Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε  το στοίχημα της πολιτικής αλλαγής, αλλά και το στοίχημα της Ελλάδας που παράγει και πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, της Ελλάδας που αξίζουμε.        
* Ο κ. Καπράλος είναι Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

 http://newpost.gr/politiki/628041/poreia-eythynhs-gia-thn-ellada-poy-aksizoyme

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη