Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Κήρυξη 24ώρης Απεργίας για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
ergkelam@gmail.com             http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/
Αριθ. Πρώτ.123                                                                   Λαμία 27/11/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και αποφάσισε τα παρακάτω:
1.      Την κήρυξη 24ώρης  Απεργίας για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.
2.      Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 το πρωί.
3.      Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου - Πλατεία Διάκου, πραγματοποίηση σύσκεψης Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, Συνταξιούχων, Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομό Φθιώτιδας, και άλλων φορέων, για την καλύτερη προετοιμασία τις απεργίες.
4.      Την συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας στην εφορία 8 Δεκέμβρη 2017.
5.      Την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Αλληλεγγύης για τα παιδιά των εργαζομένων, ανέργων, μεταναστών, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου - πλατεία Διάκου.
6.      Την παρέμβαση του  Εργατικού Κέντρου Λαμίας στο ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυόμενοι   στα Λουτρά πλατύστομο.
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη 2017 στην Πλατεία Πάρκου.
Διεκδικούμε:
ü       Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
ü       Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
ü       Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
ü       Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
ü       Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
ü       Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
ü       Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη