ΛΑ.Ο.Σ.: Επιστολή του Θ.Τουσιάδη προς τον Περιφερειάρχη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λαμία 24 Νοεμβρίου 2017 Αρ. Πρ. : 17154 Π
Από : Θ . Τουσιάδη Προς : Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννη
Κοινοπ : Αντιπεριφερειάχη Φθιώτιδος κ. Ευθ. Καραΐσκο
ΘΕΜΑ : Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος

Είναι αίσχος αλλά είναι η αλήθεια , είναι πλέον ολοφάνερο ότι το ΠΣΕ ιδρύθηκε το 2003 με καθαρά μικροπολιτικά και μικροκομματικά κριτήρια σαν ένα προεκλογικό ρουσφέτι !! Υπολειτούργησε για λίγα χρόνια χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό και τελικά καταργήθηκε (ήταν αναπόφευκτο) το 2013 . Συμπέρασμα : Εάν θέλουμε να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα παρέχει στους νέους μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση χρειάζεται σοβαρή μελέτη , σχεδιασμός και προγραμματισμός για σωστή ανάπτυξη και για αυτόνομη και αυτοδύναμη λειτουργία . Αυτό είναι θέμα, πρόβλημα και απόφαση τής κυβερνήσεως , της όποιας κυβερνήσεως . Εμείς η τοπική κοινωνία της Στ. Ελλάδος και οι φορείς που την εκπροσωπούν μόνο την ευχή , την επιθυμία και την απαίτηση για ίδρυση Πανεπιστημίου στην Στ. Ελλάδα μπορούμε να εκφράσουμε προς το κράτος , προς την όποια κυβέρνηση . Τελικά όμως το κράτος είναι αυτό που θα αποφασίσει , που πρέπει να θέλει αλλά και να μπορεί να δημιουργήσει αυτό το Πανεπιστήμιο .

Ο ΛΑ.Ο.Σ. συμπαρίσταται σε κάθε ενέργεια που σκοπό έχει να πεισθεί η κυβέρνηση για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στ. Ελλάδος , παράλληλα όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς, πολιτιστικούς , επαγγελματικούς κλπ φορείς της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος, θα πρέπει να ξεκινήσουν μία προσπάθεια προσεγγίσεως ιδιωτών ( πχ Ίδρυμα Νιάρχου ή Ίδρυμα Αλ. Ωνάση κ α ) οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου, ΜΗ κρατικού , αυτοχρηματοδοτούμενου Πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Στ. Ελλάδα με συγκεκριμένο αντικείμενο την “Έρευνα και μελέτη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού” με σχολές Αρχαιολογίας , Φιλοσοφίας , Φιλολογίας , Ιστορίας και με έδρα τις Θερμοπύλες ή τους Δελφούς

Πρέπει να βλέπουμε μακρυά και να προβλέπουμε για το αν και πώς η περιφέρεια Στ. Ελλάδος θα μπορέσει στο μέλλον να αποκτήσει κάποιο υψηλού (παγκοσμίως) επιπέδου ΑΕΙ. Και βέβαια υπάρχουν δύο δρόμοι : Δημόσιο ή/και Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο . Με αυτό το δεδομένο πρέπει να πορευθούμε προς το μέλλον ξεπερνώντας τις όποιες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις των περασμένων αιώνων...... Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κινηθεί συγχρόνως και προς τις δύο κατευθύνσεις.


Θ. Τουσιάδης

Υπεύθυνος ΛΑ.Ο.Σ.

Στερεάς Ελλάδος
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη