Σανσιβέρια: ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου

Εάν ψάχνουμε για φυτό εσωτερικού χώρου, δε γίνεται να προσπεράσουμε τη σανσιβέρια καθώς διαθέτει όλο το ‘πακέτο’ για να κερδίσει την προτίμησή μας. Κι αυτό γιατί:

    Έχει πολύ όμορφα μακριά και μυτερά φύλλα – σα λόγχες, που συνδυάζουν διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου δημιουργώντας μία όμορφη συνολική εικόνα κάτι που είναι και το βασικό ζητούμενο στα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία αποτελούν τμήμα της όλης αισθητικής του. Αυτά τα μακριά και μυτερά φύλλα άλλωστε είναι μάλλον και η αιτία για το προσωνύμιο, «γλώσσα της πεθεράς» που την ακολουθεί!
    Αναπτύσσεται θαυμάσια σε σημεία του σπιτιού όπου θα έχει μια ‘χαλαρή’ επαφή με το φως. Η σανσιβέρια χρειάζεται μεν το φως αλλά όχι το απευθείας κι έντονο ηλιακό φως το οποίο μάλλον θα τη βλάψει. Οπότε, θα βολευτεί μια χαρά σε κάποιο σημείο του σαλονιού μας που δεν θα είναι μεν σκοτεινό αλλά από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο το σημείο αυτό να είναι μπροστά στη μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο.
    Είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό και χρειάζεται minimum φροντίδα, δηλ. αραιό πότισμα (περίπου κάθε 10 ημέρες) και λίπανση με το υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου τις περιόδους που δεν έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο ή πολύ ζέστη). Προσοχή μόνο: όταν πρόκειται να το ποτίσουμε ελέγχουμε πρώτα εάν το χώμα γύρω από τις ρίζες της σενσιβέριας έχει στεγνώσει. Εάν είναι ακόμη υγρό δε ρίχνουμε άλλο νερό γιατί αυτό θα προκαλέσει ζημιά στο φυτό μας με χαρακτηριστικότερη ένδειξη το λύγισμα των φύλλων του.
    Είναι ένα υγιεινό φυτό καθώς θεωρείται ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις τοξίνες και παράγει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η σανσιβέρια λοιπόν είναι όμορφη, ανθεκτική και χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα για να συντηρηθεί σωστά. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή που πρέπει να έχει ένα φυτό που θα επιλέξουμε για να δώσουμε μια πράσινη πινελιά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Γι’ αυτό και θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε όπως και η εξίσου ανθεκτική και όμορφη ζάμια.

Πηγή: http://praktikesidees.gr

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη