ΣΥΡΙΖΑ: τα στρατόπεδα στη σκιά του Τσίπρα και τα σήματα καπνού για αλλαγή από τον Παππά



Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εν εξελίξει Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέες εσωκομματικές δυναμικές και το ζουμερό παρασκήνιο αφορά πρωτίστως τις προσεχείς κινήσεις των άλλοτε υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως για παράδειγμα του Νίκου Παππά.


Όσο το αρχηγικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι θολό, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελακη που γνωστοποίησε πως δέχεται να μπει στο χορό μιας νέας μονομαχίας για την ηγεσία, οι ζυμώσεις διαμορφώνουν νέα στρατόπεδα μεταξύ των στελεχών.

Το σενάριο της υποψηφιότητας της αντιπροέδρου της Βουλής Όλγας Γεροβασίλη είναι αυτό φέρνει επαφές και συναντήσεις όπως και παρασκήνιο σχετικά με το τι θα πράξουν γενικώς τα στελέχη αλλά και ιδίως όσοι στήριξαν τον νυν πρόεδρο κατά τη διαδικασία εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλητές του Νίκου Παππά μεταφέρουν ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τη στήριξη υποψηφιότητας.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο δίκης του υποψηφιότητας. Από το περιβάλλον του κ. Παππά παντως μεταφέρεται ένα κλίμα ότι έχει συνομιλίες και καλές σχέσεις τόσο με την Όλγα Γεροβασίλη, όσο και με τον Στέφανο Κασσελακη.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες, προερχόμενες από ανθρώπους με γνώση του πώς σκέπτεται, ότι υπάρχει τον τελευταίο μήνα μια αλλαγή της στάσης του Νίκου Παππα. Δηλαδή, δεν είναι πλέον υπέρ του Κασσελακη, αλλά υπέρ ενός καλέσματος να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει μαζικά, ανεξαρτήτως υποψηφιότητας, και με στόχο να τελειώσει αυτή η εικόνα «Χόλιγουντ» του ΣΥΡΙΖΑ.


Σημειωνεται ότι ο Νίκος Παππας ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν δίπλα στον Στέφανο Κασσελακη κατά την νύχτα της νίκης του, τον οποίο ευχαρίστησε και αγκάλιασε. «Μπράβο πρόεδρε» είπε τότε. Υπενθυμίζεται ότι από την επομένη του πρώτου γύρου ο κ. Παππάς στήριξε τον κ. Κασσελάκη.


Όμως, ήδη με συνεντεύξεις προς τα τελη Ιανουαρίου και εν όψει του Συνεδρίου, ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει τις βολες κατά της ηγεσίας του κόμματος. Είχε εκφράσει κριτική ως προς την εναλλακτική που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και το εάν μπορεί ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν το ‘χει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη