Συνελήφθη 33χρονος για διακεκριμένες κλοπές στη Χαλκίδα

Συνελήφθη, χθες (08-02-2013) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων καθώς και μία απόπειρα κλοπής, σε καταστήματα στη Χαλκίδα.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 06:30΄ το πρωί, ο 33χρονος παραβίασε γυάλινη πόρτα εισόδου καταστήματος – καφετέριας, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, στη Χαλκίδα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας στον χώρο του καταστήματος ένα διαρρηκτικό εργαλείο, το οποίο κατασχέθηκε.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 33χρονο και τον συνέλαβαν μετά από πεζή καταδίωξη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει το τελευταίο διήμερο δύο (2) ακόμη κλοπές – διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε καταστήματα στην περιοχή της Χαλκίδας. Ειδικότερα είχε διαρρήξει:
  • Δύο (2) ενεχυροδανειστήρια, όπου από το εσωτερικό του ενός αφαίρεσε τρεις πέτρινες πλάκες, που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των κοσμημάτων και ένα κουτί με φο μπιζού.
  • Ένα (1) αρτοποιείο, από το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα αρτοσκευάσματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος δράστης είχε συλληφθεί ξανά την 16-01-2013 και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, διότι μαζί με τον 41χρονο αδελφό του (είχε επίσης συλληφθεί και προφυλακίσθηκε) και έναν ακόμη 37χρονο συνεργό τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας σε διάστημα ενός μηνός, συνολικά 19 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα στη Χαλκίδα και στην Αμάρυνθο Ευβοίας (σχετικό το από 17-01-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί την Δευτέρα (11-02-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας. 



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη