Ημερίδα για την αφήγηση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία την Κυριακή 26 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Ημερίδα για την αφήγηση του παραμυθιού
στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία
Την Κυριακή 26 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας


Υπό την αιγίδα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ»

           

Οι «Πολίτες Εν Γνώσει» στα πλαίσια του τμήματος της Λογοτεχνίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Το παραμύθι στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία», στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 9.00 με 19.00.

Εισηγητής θα είναι ο κος Δημήτριος Αβούρης, αφηγητής παραμυθιών συγγραφέας, πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Oργάνωσης «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί». Η οργάνωση συστάθηκε με σκοπό να στηρίξει μέσω τέχνης τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Στην ημερίδα θα αναλυθεί ο ρόλος και η αξία του παραμυθιού καθώς αποτελεί εκπαιδευτικό και μορφωτικό μέσο αλλά και εργαλείο για την αντιμετώπιση και την επίλυση δύσκολων συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνει το παιδί.

Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο της αφήγησης θα απασχολήσουν το σεμινάριο. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι αφήγησης και γραφής παραμυθιών.

Το θέμα της ημερίδας αφορά άμεσα γονείς, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ για Ιδιώτες, Εκπαιδευτικούς, Γονείς ενώ 10€ είναι για ανέργους, Γονείς παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Σπουδαστές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και Φοιτητές.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και Γεν. Γραμματέας των Πολιτών Εν Γνώσει κα. Έλενα Νταβλαμάνου.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για πληροφορίες & εγγραφές 6980218621

Εγγραφές μπορείτε να πραγματοποιήσετε και στο παρακάτω link:
https://docs.google.com/forms/d/1S8Ji5l4p9BPY_ZmVKiL-asMLLAM_5o8d5UrG1wNzn3s/viewform?edit_requested=true&pli=1

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη