Υποψήφιος για τα βραβεία ΜΕP Awards 2013 στον τομέα των Μεταφορών ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος


Βρυξέλλες, 28 Μαΐου 2013

Υποψήφιος για τα βραβεία "ΜΕP Awards 2013" στον τομέα των Μεταφορών
 ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος

Το περιοδικό "The Parliament Magazine", γνωστή δεκαπενθήμερη έκδοση κύρους στις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε επίσημα τις υποψηφιότητες για το φετινό "Βραβείο Ευρωβουλευτή"  ("MEP Awards 2013").

Tα βραβεία "MEP Awards" θεσμοθετήθηκαν από το "The Parliament Magazine" το 2005 με σκοπό την ανάδειξη του ευρωβουλευτή της χρονιάς ανά τομέα δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το έτος 2013, συνολικά 54 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές διεκδικούν τα βραβεία σε 18 κατηγορίες.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, προτάθηκε ως υποψήφιος για τα βραβεία "ΜΕP Awards 2013" στην κατηγορία Μεταφορές. Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία είναι η Αυστριακή κα Εva Lichtenberger από το κόμμα των Πρασίνων και ο Ιταλός κ. Antonio Cancian από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βραβευθεί σε κάθε τομέα θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία του συνόλου των ευρωβουλευτών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Ιουνίου.

***

Αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί για εκείνον – ως εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών - έμμεση επιβεβαίωση του σημαντικού ρόλου που ο τομέας των μεταφορών μπορεί να διαδραματίσει για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη διψάει για πολιτικές που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

"Μετά από ένα και πλέον χρόνο εντατικής εργασίας, συνομιλιών και διαπραγματεύσεων εντός Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φιλόδοξο πρόγραμμα των νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών πλησιάζει στην οριστικοποίησή του.

Η υλοποίησή του θα φέρει ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα.

Με τέτοιες πολιτικές η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξανακερδίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών," τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη