Πόσιμο νερό από… ιδρώτα!

Μια πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει την υγρασία από ιδρωμένα ρούχα σε πόσιμο νερό λειτουργεί δοκιμαστικά στη Σουηδία. Σύμφωνα με το BBC, η μηχανή θερμαίνει και στύβει τα ρούχα για να «απομονώσει» τον ιδρώτα. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται τον ατμό που παράγεται μέσα από μια ειδική μεμβράνη, διαχωρίζοντας και φιλτράροντας τα μόρια του νερού. O δημιουργός της μηχανής, Αντρέας Χάμαρ, ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει νερό από… ιδρώτα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Όπως τονίζει ο ίδιος, το παραγόμενο νερό είναι πιο καθαρό από το τοπικό νερό βρύσης. «Η μηχανή κατακρατεί τον ατμό, αλλά αποβάλλει βακτήρια, άλατα καθώς και τις ίνες των ρούχων» εξηγεί ο Χάμαρ. «Κατά μέσο όρο, ένα ιδρωμένο φανελάκι, παράγει 10ml νερού» προσθέτει. Η μηχανή κατασκευάστηκε με στόχο την προώθηση της εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το γεγονός ότι 780 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη