Κατασκεύασαν ηλεκτρικό σκούτερ φτιαγμένο από κάνναβη!

Μια ιδιαίτερη οικολογική πρόταση έκανε η εταιρεία Waarmakers στην Ολλανδία που κατασκεύασε ένα λειτουργικό ηλεκτρικό μηχανάκι χρησιμοποιώντας κάνναβη. Το Be.e scooter όπως ονομάζεται, πιάνει ταχύτητες 0-50 σε 7 δευτερόλεπτα και η μπαταρία του έχει αυτονομία που καλύπτει απόσταση 60 έως 90 χιλιομέτρων. Για να φορτίσει πλήρως, χρειάζεται λιγότερο από 4 ώρες σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος 220 V.

Όσο για την κάνναβη βρίσκεται στο σασί του σκούτερ σε συνδυασμό με κόλλα και κάποια αλλά στοιχεία από ίνες λιναριού.

Η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για έναν πολύ απλοϊκός σχεδιασμό που μέχρι τώρα εφαρμόζονταν μόνο στα μοντέλα της Formula 1. Όσο για το εσωτερικό του περιλαμβάνει έναν ισχυρό, οικολογικό κινητήρα, μπαταρίες, δύο ρόδες και πολύ λίγο απαραίτητο μέταλλο σε βίδες και αμορτισέρ. Στην κατασκευή του συμμετείχαν και η εταιρεία βιοπλαστικών Nabasco, αλλά και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Inholland.

Όσο αφορά την τιμή, το Be.e scooter δεν διατίθεται προς πώληση αλλά μόνο προς ενοικίαση για περιορισμένο χρονικό διάστημα (για μια εβδομάδα ή ένα μήνα) για τον κάθε φιλόδοξο οδηγό που σκέφτεται το περιβάλλον.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη