123χρονος τρέφεται με σαύρες, φίδια και φύλλα κόκας!

Ζει μόνος του σε ύψος 4.000 μέτρων σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη Τιτικάκα. Δεν έχει δόντια, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Άλλωστε μπορεί να μασήσει τη καθημερινή του δόση από…φύλλα κόκας χωρίς πρόβλημα. Όσο για τις σαύρες, ακόμα και αυτές μπορούν να πολτοποιηθούν στο στόμα του με ευκολία.

Ο λόγος για τον γηραιότερο άνδρα του κόσμου, τον Καρμέλο Φλόρες Λάουρα που ζει στη Βολιβία και τον προηγούμενο μήνα έκλεισε τα 123 χρόνια, εφόσον τα δημοτολόγια στη χώρα είναι σωστά.

Εδώ και λίγες ημέρες που έγινε γνωστή η παρουσία του και το ρεκόρ της ηλικίας του, δεκάδες δημοσιογράφοι καταφθάνουν στο ταπεινό σπίτι του όπου του κάνουν την ίδια ερώτηση: «Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του». Εκείνος λακωνικά απαντά: «Περπατώ πολύ, μαζί με τα ζώα».

Όσο για τις…λιχουδιές που καταναλώνει, ο Λάουρα αποκαλύπτει πως τρέφεται με σαύρες αλλά και φίδια. Μάλιστα, δίνει και σαφείς οδηγίες για το μαγείρεμά τους: «Ανοίγω τη κοιλιά τους ή τα τηγανίζω, αλλά πολλές φορές τα μαγειρεύω σε σούπα».

Ωστόσο, τώρα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει και ρύζι, ενώ εδώ και τρία χρόνια το σπίτι του διαθέτει και ηλεκτρισμό, αλλά όχι τρεχούμενο νερό.

Την ίδια ώρα, μπορεί η μνήμη του να τον απατά, αλλά δε ξεχνά ποτέ την μοναδική του σύζυγο, η οποία, μάλιστα, ήταν λίγο μεγαλύτερη του και πέθανε σε ηλικία μόλις 107 ετών. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι νεκρά, 16 εγγόνια και 39 δισέγγονα.
typos.com.cy



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη