Ο Δήμος Δομοκού τίμησε τον Κ. Π. Καβάφη

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Δομοκός 21/12/13
Ο Δήμος Δομοκού τίμησε τον Κ. Π. Καβάφη
Σε μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, στην οποία η πνευματική παρουσία του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη δέσποζε και συνηγορούσε, γιορτάστηκε το αφιέρωμα στον μεγάλο Αλεξανδρινό Ποιητή, την Παρασκευή το βράδυ 20 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού. Κάτοικοι από διάφορα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Δομοκού τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνέβαλαν και από σκηνής στην πραγματοποίησή της, που έγινε στα πλαίσια του «Έτους Κ. Π. Καβάφη», για τα 150 χρόνια από την γέννησή του, στο οποίο, Έτος 2013, συμμετέχει και η Unesco με εκδηλώσεις για τον Αλεξανδρινό σ’ ολόκληρον τον πλανήτη.
Η πρωτοτυπία του Δήμου Δομοκού έγκειται στο ότι το αφιέρωμα δεν έγινε μόνον από ειδικούς αλλά και από πολίτες του Δήμου και συγκεκριμένα: Οι φιλόλογοι του Δομοκού κ. Παρασκευή Φωτοπούλου κι ο κ. Δημήτρης Μακαρές ανέλαβαν να μυήσουν το κοινό στην ζωή, το έργο και την παγκόσμια πνευματική καταλυτική απήχηση του Καβάφη. Ο βιβλιοπώλης κ. Βασίλης Φωτόπουλος ανέλαβε αφ’ ενός να δημιουργήσει το οπτικοακουστικό υλικό που συνόδευε καθ’ όλην τη διάρκεια την εκδήλωση – όπου μεταξύ των άλλων ακούσαμε απαγγελία από τον Γ. Π. Σαββίδη αλλά και από τον διάσημο ηθοποιό Σων Κόννερυ, τον γνωστό Τζέημς Μπόντ, να απαγγέλει την «Ιθάκη» του Καβάφη σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου – και αφ’ ετέρου μαζί με τους δύο φιλολόγους όρισαν την διάρθρωση και την διαδρομή της όλης παρουσίασης. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Γιάννης Τράντας ανέλαβε την επιλογή των ποιημάτων και την παρουσίαση του αφιερώματος, ο κ. Νίκος Ζώτος από το βιβλιοπωλείο των «Αδελφών Ζώτου», την χορηγία επικοινωνίας και η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχου κ. Ευαγγελία Ζησοπούλου τον διάκοσμο και «…την τράπεζαν μετά των εδεσμάτων…» για το κοινό. Χαιρετισμό για την εκδήλωση έστειλε η βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου.
Ποίηση του Καβάφη απήγγειλαν οι:
Ευαγγελία Παπαποστόλου – Δημοτική Υπάλληλος του Δήμου Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου
Δομοκού, Αθανάσιος Καρκάνης - Αντιδήμαρχος του Δήμου Δομοκού, Έρρικα Γκούβα – Μέλος του Δ. Σ. του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δομοκού, Δήμητρα Δελήτσικα – Θεολόγος, Γιάννης Ντάλιος – Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Δομοκού, Βάγια Τολιοπούλου – Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δομοκού, Δημήτρης Μακαρές – Φιλόλογος και Γιάννης Τράντας – Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού, που είχε και την όλη ιδέα, οργάνωση και επιμέλεια.
Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού επιθυμεί από καρδιάς να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθησαν στο αφιέρωμα και ιδιαιτέρως στους συνδημότες που συνέβαλαν με τις απαγγελίες τους στον εορτασμό του «Έτους Κ. Π. Καβάφη» από τον Δήμο Δομοκού.
Α.Π.Ο.ΔΗ.ΔΟ. 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη