Κάμπος – Οροπέδιο – Βουνό …Πολιτιστικές Δράσεις στο Δομοκό: Ετήσιος Απολογισμός

«ΚΑΜΠΟΣ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ – ΒΟΥΝΟ», στο Δομοκό!!!
Εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο μας, στη γη που γεννήθηκε ο Γενάρχης μας ο Έλληνας τίποτα δεν συμβαίνει, όσο αφορά τα πολιτιστικά, αν δεν βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να το κάνουν να συμβεί. Μια επίσκεψη στα χωριά της επαρχίας μας αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι διαθέτουν αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους που αργοπεθαίνουν.
Τρανή απόδειξη ότι ο επαρχιωτισμός μας σε επίπεδο κουλτούρας είναι εμφανής. Ο Γιάννης Τράντας δεν έχει ούτε ένα χρόνο στο τιμόνι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού και οι «Δράσεις» του οργανισμού το καλοκαίρι που πέρασε έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Προσωπικά είχα την τύχη να παρακολουθήσω δύο απ τις πολλές εκδηλώσεις . Μία στο Κάστρο Δομοκού με τον Πέτρο Δουρδουμπάκη και την Αρετή Κετιμέ και μια στο Νέο Μοναστήρι στην Προέρνα με τον Γιάννη Σπανό.
Ήταν εκδηλώσεις για μη θνητούς!!! Αλλά και όσοι θνητοί παρευρέθησαν , ανάμεσά τους κι εγώ, πήρανε «σύμβολα»! Εκείνα τα σύμβολα που περνάνε ανέγγιχτα μέσα από γενιές και γενιές για να φθάσουν κάποτε εκεί που πραγματικά ανήκουν: στις ψυχές τω ανθρώπων!!!
Συνάντησα τον κ. πρόεδρο του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού Γιάννη Τράντα στο Δημαρχείο Δομοκού. Η πρώτη κουβέντα που του είπα ήταν τα συγχαρητήριά μου για τα πολλά εκπληκτικά πρωτοποριακά και ποιοτικά Δρώμενα που μας έδωσε το καλοκαίρι που πέρασε. Ο Γιάννης είναι ένας καλλιτέχνης –Σκηνοθέτης-ηθοποιός-μουσουργός- που ξεχωρίζει όχι μόνο για το πηγαίο ταλέντο του αλλά και για την αυθεντική του σχέση με τα «υλικά» του και το κοινωνικό του περιβάλλον.

Δείτε λοιπόν την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του ΑΠΟΔΗΔΟ την χρονιά που φεύγει: 

Κείμενο: Δημήτρης Ζάχος – Επιμέλεια: Δημήτρης Καρέλης 



















Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη