Αποκαταστάθηκε το πεζοδρόμιο επί της οδού Αμφικτυώνων

Αποκαταστάθηκε το πεζοδρόμιο επί της οδού Αμφικτυώνων
Το παρακάτω κείμενο αλιεύσαμε στην πολύ καλή, ομολογουμένως, ιστοσελίδα των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των 14ου – 20ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας (Δείτε εδώ):

"Αποκαταστάθηκε τελικά το πεζοδρόμιο επί της οδού Αμφικτυώνων, όπου συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου είχε σπάσει, προκειμένου να τοποθετηθούν οι Κάδοι Απορριμάτων. Σας θυμίζουμε πως είχαμε αναφέρει και δημοσιοποιήσει το γεγονός πέραν της ιστοσελίδας μας,  στην αρμόδια υπηρεσία και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης με το εξής κείμενο:

    “Το σενάριο θα εξελιχθεί σε μερικές ημέρες καθώς υπεύθυνοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων στο σχέδιο για την ανάπλαση και κατασκευή  πεζοδρομίων, επέλεξαν να σπάσουν το πεζοδρόμιο επί της οδού Αμφικτυώνων, μπροστά από τα 14ο – 20ο δημοτικά σχολεία, προκειμένου να μη βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων στο δρόμο.

    Ως σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώνουμε τους υπευθύνους – που ίσως να μη σκέφτηκαν το παραπάνω σενάριο – να επαναφέρουν το πεζοδρόμιο στην προγενέστερή του κατάσταση, διότι οι μαθητές θα “εμποδίζουν τα αυτοκίνητα” που κινούνται στη συγκεκριμένη οδό κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησής τους από το σχολείο με κίνδυνο δυστυχήματος.

    Στις αρχές Νοεμβρίου, οι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων κάναμε αίτηση προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων ώστε να εντάξουν στο σχέδιο την κατασκευή πεζοδρομίου από την πλαϊνή είσοδο του σχολείου επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου. Με χαρά διαπιστώσαμε χθες πως συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας έφτασε στο σημείο αλλά όχι γι αυτόν το σκοπό αντιθέτως είχε εντολή να κάνει το έργο που φαίνεται στις φωτογραφίες!”


 Ως σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε την υπηρεσία που έλαβε υπόψιν την υπόδειξή μας και επανέφεραν το πεζοδρόμιο στην κατάσταση που ήταν πριν. Θα τους παρακαλέσουμε ας είναι πιο ευαίσθητοι, όταν σχεδιάζουν αναπλάσεις δρόμων, πεζοδρομίων γύρω από σχολεία.

Καλή Χρονιά ευχόμαστε!"

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη