«Κινητοποιήση, αλλά για ΠΟΙΟ….. «πράγμα»;», του Γιώργου Σμοκοβίτη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
αλλά για ΠΟΙΟ….. «πράγμα»;
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Ως πολίτης ήλπιζα πάντα ότι οι αμετανόητοι χρήστες Πολιτικής Απάτης σε πολλά επίπεδα δεν θα συνέχιζαν την ΙΔΙΑ τακτική τους. Άλλες οι πολιτικές εξαγγελίες ΠΡΙΝ τις εκλογές από τον τελευταίο δήμαρχο ως τον Υπουργό και άλλες οι πολιτικές εφαρμογές μετά τις…επανεκλογές….
Ειλικρίνεια και Εμπιστοσύνη. Χωρίς την πρώτη η δεύτερη είναι βλακεία και συντηρεί την Απάτη.
ΕΚΤΟΣ από τα νούμερα, αριθμούς, «οικονομικά» τι άλλο έχει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζωή στην Ελλάδα και για το Εκλογικό Σώμα; ΜΗΔΕΝ. Και στην οικονομία ποια ειλικρίνεια ΤΙΝΟΣ και ΠΡΟΣ ποιους και για ΠΟΙΟ Σκοπό, εκτός από ΘΥΣΙΕΣ για τον…. «λαό» που δήθεν είναι μονόδρομος, αλλά με ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ (πέραν από το «οικονομικό») και ΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΤΕ και για ΠΟΙΟΥΣ;
Με στοιχεία της Eurostat 400.000 Νέοι θα φύγουν από την Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια, 200.000 ζευγάρια, 100.000 ΝΕΟΙ κάθε χρονιά λιγότεροι εδώ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Έλλειμμα.
Επίδομα για κάθε «καινούργιο παιδί» εδώ 0,30 λεπτά (τριάντα λεπτά) την ημέρα για να μεγαλώσει εδώ, για να ενισχυθούν Νέα ζευγάρια να αυξήσουν το «παραγωγικό δυναμικό της χώρας» και με 30% ΑΝΕΡΓΟΥΣ, το 60% ΝΕΟΥΣ στην ανεργία.
Η Αντιπολίτευση μέτρησε την … «κινητοποίηση ανατροπής», αλλά ΑΝ και η συγκυβέρνηση μέτραγε «κινητοποίηση ΥΠΕΡ των… μέτρων και της πολιτικής της», πόσους θα συγκέντρωνε ΥΠΕΡ ή μήπως «μέγα πλήθος και πάθος» εναντίον τους;
Ψηφίζονται πάντα «κρίσιμα νομοσχέδια», αλλιώς «πέφτει η Κυβέρνηση». Οι Βουλευτές και οι… «αντιστασιακοί κυβερνητικοί» θα ψηφίσουν. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει, ούτε ΑΥΤΟ με ενδιαφέρει ως πολίτη. Διότι δεν ενδιαφέρομαι για μια «άλλη» Κυβέρνηση. Δεν ενδιαφέρομαι να γίνονται τα ΙΔΙΑ με τους ΙΔΙΟΥΣ ή… «άλλους», αλλά ξανά τα ΙΔΙΑ. Με ενδιαφέρει «να ρίξουμε», να «ανατρέψουμε» ΕΙΡΗΝΙΚΑ ως ΛΑΟΣ την ΑΠΑΤΗ κάθε Κυβέρνησης ΚΑΙ Αντιπολίτευσης που θα γίνει Κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει η Ειλικρίνεια και η Συνέπεια για να’χω εμπιστοσύνη και να προσφέρω ΘΥΣΙΕΣ και Υπηρεσίες στη Πατρίδα, στους Νέους και στους Πολίτες, όχι ΜΟΝΟ στους… «υποψηφίους της αυριανής Απάτης» στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολίτευση, γενικώς και ΤΟΠΙΚΩΣ. Για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκότος βαθύ.
Επειδή όμως, ΣΗΜΕΡΑ τα μόνα «επείγοντα» είναι ο προϋπολογισμός, οι περικοπές, τα χαράτσια, ο ενιαίος φόρος των ακινήτων,
το… «οικονομικό», και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ «γύρω και μέσα μας» παρά μόνο ΟΣΑ η T.V. και η… «Βουλή» ΓΙ’ΑΥΤΑ λέγει και αποφασίζει, «κλεισμένοι ΟΛΟΙ σε ένα… καβούκι χελώνας, χωρίς κεφάλι έξω σε περιοχή αρπακτικών», επιγραμματικά θα αναφέρω ΜΟΝΟ σε αυτόν τον τομέα παραδείγματα.
ΑΠΑΤΗ 1η Προσωρινό το ΧΑΡΑΤΣΙ. Όχι απλώς μόνιμο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να το ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ από ΤΩΡΑ για τις… επόμενες γενιές ΧΑΡΑΤΣΙ ως… «ενιαίο φόρο» ΜΟΝΟ στα… Ακίνητα… ΚΑΙ η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα το ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ως… «περιουσιολόγιο», αν γίνει Κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με τους ίδιους ή «άλλους».
ΑΠΑΤΗ 2η Ισότητα. Οι αγρότες ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ επαγγελματίες (δεν είναι υπάλληλοι) απαλλάσσονται του φόρου ΑΚΙΝΗΤΟΥ αποθήκης, όπου «αποθηκεύουν» τα εργαλεία δουλειάς τους. Ο υδραυλικός στην ΔΙΚΗ του αποθήκη που αποθηκεύει και αυτός εργαλεία ΓΙΑΤΙ πληρώνει στο ΙΔΙΟ Κράτος ως… «ΙΣΟΣ» Πολίτης; Ακίνητα είναι και τα ΔΥΟ.
ΑΠΑΤΗ 3η Κυριότητα-Κατοχή «εμπορεύματος». Ο ελεύθερος επαγγελματίας που το εμπόρευμά του είναι: τούβλα, τσιμέντα, ασβέστης, σίδερα, τα έχει στη μάντρα ΑΠΟΥΛΗΤΑ. Όσο αυτός τα «κατέχει απούλητα» ΔΕΝ πληρώνει πρόσθετο φόρο «κατοχής εμπορεύματος», διότι είναι «ΚΙΝΗΤΑ». Όμως, ο ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός-Κατασκευαστής κατοικίας, αφού πάρει τα παραπάνω υλικά και τα ΣΥΝΘΕΣΕΙ σε… τέλειο κτήριο, που του μένει ΑΠΟΥΛΗΤΟ ως «εμπόρευμα του» αυτός θα πληρώσει επιπλέον διότι το απούλητο «εμπόρευμα, λόγω κρίσης» είναι…. «ακίνητο»… Επαγγελματίας «κινητού προϊόντος», επαγγελματίας «ακινήτου προϊόντος», ποια ισότητα αντιμετώπισης από το κράτος; Ο δεύτερος επιπλέον πληρώνει ΚΑΙ χαράτσι για την ΙΔΙΑ κρίση, ως… ΑΝΙΣΟΣ πολίτης.
ΑΠΑΤΗ 4η Κατοικία: ΠΡΩΤΗ. Ούτε ο Σουλτάνος ούτε μετά ο Τσιφλικάς, ούτε από τον ΡΑΓΙΑ ούτε από τον ΚΟΛΛΗΓΟ του έπαιρνε «χαράτσι» για το ΣΠΙΤΙ που έμενε. Του έπαιρνε την κότα, το σιτάρι, το γαϊδούρι, δηλαδή «εισόδημα» ακόμη «πρώτη νύχτα και την γυναίκα», αλλά το ΣΠΙΤΙ του το άφηνε χωρίς ΦΟΡΟ. Σήμερα πληρώνουμε ΧΑΡΑΤΣΙ κατοικίας, ως «Ελεύθεροι Πολίτες» Με Οικογένεια. Αλλά οικογένεια ΧΩΡΙΣ σπίτι στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ υπάρχει; Καμία δεν νοείται προστασία Οικογένειας με α) χαράτσι και στην ΠΡΩΤΗ κατοικία και β) επίδομα… «οικογένειας» για το κάθε «παιδί» την ημέρα 30 λεπτά! Ούτε Προστασία ούτε Οικογένεια με χαράτσι ΔΕΝ νοείται, ούτε Αξιοπρέπεια ούτε Σεβασμός στο ΙΕΡΟ δικαίωμα Στέγης. Για Μεσαία Τάξη ούτε λόγος με… χαράτσι στο… κεραμίδι» και επίδομα τέκνου 0,30 λεπτά «για… τσίχλα στην… κούνια».
ΑΠΑΤΗ 5η ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: Η φορολογία στα ΑΚΙΝΗΤΑ είναι η…. «μόνη λύση» για να «πάρει λεφτά που λείπουν από το Κράτος». Το ξέρουν και οι… «κότες χωρίς μάγκα κόκορα να τις… ενημερώνει στο κοτέτσι τους».
Η αλήθεια είναι ότι: α) η ΛΙΣΤΑ Λαγκάρντ θάφερνε τα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ από την ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ από ΦΟΡΟΥΣ στην ΠΡΩΤΗ κατοικία τους, β) ότι ΚΑΙ άλλες «λίστες» που ήθελαν ΝΟΜΟ για να φέρουν στο Κράτος ΕΣΟΔΑ δεν αξιοποιήθηκαν ΔΙΟΤΙ τέτοιοι Νόμοι ΔΕΝ ψηφίστηκαν ΠΟΤΕ αλλά… «τρέχουν ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ στα ακίνητα» και ΟΧΙ στα «κινητά εκτός και εντός χώρας»…. Ελεύθερες οι λίστες ταξιδεύουν σε… βαλίτσες. Επομένως ΔΕΝ είναι «μονόδρομος» και «ισοδύναμα» υπάρχουν και οι περικοπές και οι φόροι λιγότεροι θα ήταν για τους πολλούς. Δεν υπάρχει η θέληση να βρεθούν. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ να… λες ότι έχεις την… βούληση, όταν δεν πράττεις έτσι όπως λες.
ΑΠΑΤΗ 6η Οι 300 Βουλευτές λόγω αναδιαρθρώσεων, μεταρρυθμίσεων, μειώσεων ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ θα μειωθούν σε 200. ΓΙΑΤΙ ούτε Νόμος ούτε πρόταση προς… «συζήτηση» δεν υπάρχει ακόμα λόγω «κινητικότητας» σε… άλλους χώρους; ΔΕΝ χρειάζεται αναθεώρηση Συντάγματος, ΑΠΛΟΣ ΝΟΜΟΣ αρκεί για «περικοπή των 300 σε 200». Ουδείς «διαβουλεύεται» περί αυτού.
«Οι Βουλευτές ξεραίνουν το…. ειδικό προϊόν τους για να ζήσουν», δήλωσε δημοσίως βουλευτής. Με δημοσιευμένα στοιχεία 8.000 € η αποζημίωση, δωρεάν γραφείο ή 900 € μηνιαίως επίδομα γραφείου, άλλα 900 € μηνιαίως για… ταχυδρομικά τέλη. Επιπλέον επίδομα συμμετοχής σε επιτροπές, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια μετακίνησης. ΓΙΑΤΙ αυτά δεν φτάνουν ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ Βουλευτή, ενώ ο ΜΙΣΘΟΣ του πτυχιούχου ΚΑΙ Μεταπτυχιακού ΝΕΟΥ στο δημόσιο είναι 800 € μηνιαίως και ΤΙΠΟΤ’ΑΛΛΟ; ΠΟΙΑ συμμετοχή εκπροσωπούν σε ΘΥΣΙΕΣ του… ψηφοφόρου του, «λαού του»;
ΑΠΑΤΗ 7η Οι βουλευτές ψηφίζουν Νόμους που να δεσμεύουν ΚΑΙ τους ΙΔΙΟΥΣ για θέματα που οι ίδιοι ΝΟΜΟΙ δεσμεύουν υποχρεωτικά τον «λαό» ΠΟΛΙΤΕΣ-ψηφοφόρους τους. Όμως:
Για την περικοπή της αποζημίωσης οποιουδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΗ χρειάζεται ΜΟΝΟ δήλωση της θέλησης του «όποιος θέλει και αν και πότε θελήσει» και όχι ΝΟΜΟΣ να αναγκάζει ΟΛΟΥΣ σε περικοπή. ΝΟΜΟ όμως ψηφίζουν αυτοί οι ίδιοι βουλευτές για να επιβάλλουν την ΠΕΡΙΚΟΠΗ αναγκαστικά μισθών-συντάξεων-επιδομάτων ΟΛΩΝ των… «άλλων» πολιτών, που δεν επαφίεται στη θέληση τους η «περικοπή τους».
ΑΠΑΤΗ 8η Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα. Πώς υπολογίζεται ΑΥΤΗ; ΙΔΟΥ: Τι είναι φόρος; Αναγκαστική επιβολή να καταβάλει από την ΤΣΕΠΗ του ο φορολογούμενος ένα ποσό στο ΚΡΑΤΟΣ. Το Κράτος αυξάνει έτσι τα ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ, το Ταμείο του. Ο φορολογούμενος σιωπηλός δέχεται «το ΚΡΑΤΟΣ να βάλει χέρι στην τσέπη του και να την λιγοστεύει-αλαφρύνει». Κάθε, λοιπόν, ΜΕΙΩΣΗ στη ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ από το ΚΡΑΤΟΣ είναι ΦΟΡΟΣ (και χαράτσι). Οι ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ μισθών-συντάξεων
των πολιτών είναι προκαταβολική ΜΕΙΩΣΗ-αφαίρεση εισοδήματος τους ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ από το ΚΡΑΤΟΣ. Το Κράτος του παρακρατά αυτά που έπρεπε να τους δίνει, λιγοστεύει έτσι την ΤΣΕΠΗ του φορολογούμενου, είναι είδος φόρου, το δίνει ο ΛΑΟΣ παρά τη θέλησή του στο ΤΑΜΕΙΟ του Κράτους. Στη συνέχεια από ΑΥΤΟ που του απομένει ΜΕΤΑ την μείωση-παρακράτηση από το Δημόσιο ξαναφορολογείται ως… φόρος εισοδήματος (ως άλλο χαράτσι). ΑΝ προστεθούν ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΡΟΙ τουλάχιστον για μισθωτούς-συνταξιούχους υπάρχει ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΥΠΕΡφορολόγηση όταν 40% δίνει στο Δημόσιο από ΠΕΡΙΚΟΠΗ κι άλλα τουλάχιστον 20-30% φόρος εισοδήματος= δηλαδή 60-70% ΦΟΡΟΣ. Όταν οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ πληρώνουν ΜΟΝΟ για το 25% εισοδήματός τους.
ΑΠΑΤΗ 9η Θα ήταν πολιτική με… Ανάπτυξη και λιγότερους φόρους και δεν θα ήταν η ΙΔΙΑ μόνο σκληρή λιτότητα «Βενιζέλου, όπως και:
Εξεταστική Επιτροπή για τα ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στην Ελλάδα, από τα ΕΤΗ 2009 και 2010 μ.Χ. ΟΛΟΙ το… υποσχέθηκαν ΟΛΟΙ… το ξέχασαν να τα φέρουν προς… συζήτηση. Εκτός ΑΝ το συζητήσουν όταν… «βγούμε στις αγορές χωρίς μνημόνιο». Ούτε «μίγμα με ανάπτυξη είχαμε ούτε μάθαμε ΠΟΙΟΙ έφταιξαν και ΠΩΣ».
ΑΠΑΤΗ 10η Μηνύματα… εκλογικών αποτελεσμάτων από τον… «λαό» στους… Αρχηγούς. Ο καθένας όποιο «μήνυμα» τον βολεύει λέει ότι… «έδωσε ο λαός» σε ΑΥΤΟΝ και μετά ότι έχει «εντολή» να κάνει «ότι θέλει» ή ότι «εκπροσωπεί τον λαό ΑΥΤΟΣ και όχι ο… άλλος». Τελειωμό δεν έχει ούτε η πολιτική απάτη ούτε τα παραδείγματα και «όποιος θέλει ευρήσεται» ούτε μέχρι το 2016 θα συνεχίσει η συγκυβέρνηση ούτε και οι «αντιστασιακοί» βουλευτές της θα καταψηφίζουν στη πράξη και όχι απλώς σε λόγια.
Επειδή ΜΟΝΟ το… «οικονομικό» είναι το ΜΟΝΟ «άξιο συζήτησης» και πάντα επείγον, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ έστω «ριγμένες στον τοίχο των… διαβουλεύσεων και στο παρά πέντε επανάληψή τους» θα τις αποστείλω ή θα μεταφέρω με δικά μου έξοδα ταχυδρομικά ή με ΔΙΟΔΙΑ πληρωμένα. Κινητοποιήσεις θα είχαν λογική για:
1) Κατάργηση φόρου Ακινήτων ΤΕΛΕΙΩΣ, παντελώς, ολοκληρωτικά όχι φόρος στα Ακίνητα και τα «ισοδύναμα» να τα πάρουν από ΛΙΣΤΕΣ κινητών εντός και εκτός Ελλάδος. Αμέσως νόμοι προς ΑΥΤΗ την κατεύθυνση και Λίστα Λαγκάρντ, αλλά ΚΑΙ «λίστες με… βαλίτσες». Δισεκατομμύρια θα έφερναν στο Δημόσιο Ταμείο από…. λίγους χωρίς περισσότερους φόρους και περικοπές για τους….. πολλούς.
2) Αφού το παραπάνω είναι τελειωμένο ΤΩΡΑ, τουλάχιστον αφορολόγητη α) η ΠΡΩΤΗ κατοικία ΟΛΩΝ (όχι η δεύτερη, τρίτη κ.λ.π.) του ιδιοκτήτη αλλά και η μεταβίβασή της στα ΤΕΚΝΑ, β) η ΠΡΩΤΗ επαγγελματική Στέγη, αφορολόγητη η ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ιδιόχρηση) κάθε ελεύθερου επαγγελματία (και όχι μόνο του αγρότη) όχι η δεύτερη, τρίτη κ.λ.π.
γ) Το «απούλητο εμπόρευμα λόγω κρίσης» ΚΙΝΗΤΟ ή ΑΚΙΝΗΤΟ αφορολόγητο από επιπλέον φόρο ΠΛΗΝ εισοδήματος, όταν πουληθεί ή αποφέρει εισόδημα. δ) Νόμος και για όλους τους βουλευτές και όχι μόνο «όποιος θέλει, όποτε και αν θέλει».
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ βρίσκονται σε ΚΙΝΗΤΑ και σε ακίνητα ΑΝ θέλουν με ΔΙΚΑΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ, χωρίς ΑΠΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ «για εξαπάτηση των…. πολλών…», που μόνο αυτοί πληρώνουν για όλους.
Ως Πολίτης: Θα πήγαινα στη συγκέντρωση για τα…. «διόδια στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ, και θα υπέγραφα για «ανεπιθύμητα πρόσωπα» “persona non grata”, όπως λένε. Αλλά…..
Όμως, με όσο πρέπει σεβασμό σε όσους αλλιώς απεφάσισαν θα συμπληρώσω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος ΑΝ: Συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ απεφάσιζαν στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ για τα…. «άλλα». Και ΠΡΟΤΕΙΝΩ για:
α) ΟΛΕΣ τις παραπάνω ΑΠΑΤΕΣ και
β) Χαρακτήριζαν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ “persona non grata” ΟΛΟΥΣ όσους Βουλευτές, Υπουργούς και Αυτοδιοικητικούς ΔΕΝ ψήφιζαν, αλλά και επιπλέον, ενώ ΕΠΡΕΠΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καταδικάσει ΟΛΟΙ κάθε μία από τις παραπάνω ή οποιαδήποτε άλλη ΑΠΑΤΗ αιρετού, κάθε λογής και επιπέδου.
Αλλά και ΑΝ persona non grata, «ανεπιθύμητο» κήρυτταν ΟΠΟΙΟΝ εψήφιζε φορολόγηση ακινήτων στην ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ οποιουδήποτε (όχι μόνο για τους…. πλειστηριασμούς), αλλά και την ΠΡΩΤΗ ιδιόκτητη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ στέγη οποιουδήποτε ελεύθερου επαγγελματία.
γ) Όλους όσους δεν χρησιμοποιούν την λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ και δεν ψηφίζουν Νόμο, να ανοίξουν «οι βαλίτσες του εξωτερικού».
Εύχομαι να φέρει αποτελέσματα η «κινητοποίηση» για τα διόδια στη Φθιώτιδα. Και ας ΑΠΟΤΥΧΕΙ και ας ΛΕΙΠΕΙ οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση για κάθε άλλη ΑΠΑΤΗ και όποια άλλη φορολόγηση ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗ στη… ΦΘΙΩΤΙΔΑ. Αρκούν τα διόδια προς θεραπεία κάθε άλλης αμαρτίας γενικώς και τοπικώς.
Ακόμα και για ΜΕΙΩΣΗ του φόρου πετρελαίου θέρμανσης ας μένει βουβή η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ή για τη βενζίνη μετακίνησης «για να περάσεις σε… διόδια» και ας επιτύχει ΜΟΝΟ η.. δωρεάν διέλευση ΔΙΟΔΙΩΝ κάθε εκπροσώπου από τη Φθιώτιδα ή και Πανελληνίως.
Ας μη….ξεχνάμε ως….ΘΥΣΙΑ των βουλευτών να… «ξεραίνουν ακόμα και ένα ειδικό προϊόν» και ας μην περικόπτουν τον δικό τους «άξιο μισθό» πληρωμένο από τον λαό τους για το δικό μας καλό σε τούτη τη Κρίση.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη