Λεωφορείο ΚΤΕΛ Φθιώτιδος θα παρέσερνε πεζό σε κατοικημένη περιοχή

Λεωφορείο ΚΤΕΛ Φθιώτιδος θα παρέσερνε πεζό σε κατοικημένη περιοχή.
Ήταν 13.15 το μεσημέρι της Παρασκευής 6/12/2013 και εντός του οικισμού Μεγάλη Βρύση έξω από τη Λαμία Φθιώτιδος.
Περνούσε κάθετα το δρόμο αφού βγήκα από το φούρνο να πάω απέναντι που είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου.
Το λεωφορείο ερχόταν από κατεύθυνση τη Λαμία προς τη Στυλίδα και ήταν γύρω στα 100 με 150 μέτρα μακριά. Την ώρα που έφτανα στην απέναντι πλευρά συνειδητοποιώ με τρόμο ότι το λεωφορείο πέρασε ξυστά από το σώμα μου με μεγάλη ταχύτητα, έτσι που ίσα ίσα πρόλαβα να βρεθώ ασφαλής απέναντι πριν με παρασύρει και με σκοτώσει.
Για μερικά δευτερόλεπτα έμεινα παγωμένος, μόλις συνειδητοποίησα τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεξα, να αφήσω ορφανή την οικογένειά μου.
Κατόπιν μπήκα στο αυτοκίνητό μου και κατευθύνθηκα προς την ίδια κατεύθυνση. Σε πέντε λεπτά πρόλαβα το εν λόγω λεωφορείο που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο με αρκετούς επιβάτες από Λαμία στη Στυλίδα, μέσα από Αυλάκι και Αγία Μαρίνα. (Το έχω πάρει και εγώ πολλές φορές). Στο πρώτο χωριό στο Αυλάκι φτάνοντας πίσω από το «ΜΙΜ 1500» λεωφορείο του ΚΤΕΛ, σταματώ και λέω στον οδηγό που αποβίβαζε κόσμο:
-Καλά παλικάρι μου, θα με σκότωνες στα καλά καθούμενα; Τι ήταν αυτό;
Και παίρνω έκπληκτος την εξής απάντηση:
-Το ξέρεις ότι «γονάτισα» το λεωφορείο να μη παρασύρω ρε;!!!!
Μάλιστα! Γονάτισε το λεωφορείο για να μη με παρασύρει. Κανονικά μου έκανε χάρη και θα έπρεπε να τον ευχαριστήσω κι από πάνω.
-Και με πόσα πήγαινες αγόρι μου (ήταν νεαρός) και το «γονάτισες»;
Τότε αφού σκέφθηκε ότι τον τσάκωσα, και ότι στον κατοικημένο χώρο το όριο είναι μέχρι 40 χιλιόμετρα, ανασκεύασε:
-Με σαράντα πήγαινα κύριος!!!
-Κι αφού πήγαινες με σαράντα, πώς το «γονάτισες»;
Αμέσως ειδοποίησα το αστυνομικό τμήμα Στυλίδας που έστειλε περιπολικό, ενώ πήρα τηλέφωνο τον υπεύθυνο του ΚΤΕΛ και ενημέρωσα.
Εκεί με περίμενε άλλη έκπληξη. Ο «υπεύθυνος» μου έκανε μάθημα. «Δεν ξέρεις να υπολογίζεις την απόσταση», μου είπε. Δηλαδή ενώ ήταν απών, έβγαλε αμέσως συμπέρασμα και έριξε το φταίξιμο στον πεζό.
Ο εν λόγω κύριος ξεχνά ότι ο πεζός, ο κάθε πεζός δεν έχει πάρει κανένα δίπλωμα για να περπατά. Αντίθετα οι οδηγοί δίνουν αυστηρές εξετάσεις για να οδηγούν. Τι θα γινόταν αν στη δική μου θέση ήταν ένα παιδάκι; Ένας γέροντας, ένας τυφλός, ένας ανάπηρος, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;
Θα τον σκότωνε, αυτό θα γινόταν!!!
Μη ξεχνάμε ότι το λεωφορείο μετέφερε κόσμο και βρίσκονταν εντός κατοικημένης περιοχής. Όσο για τις «παρατηρήσεις» που δέχτηκα από τον κ. Διευθυντή του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και τα «μαθήματα», τον πληροφορώ ότι έχω τρία διπλώματα, οδήγησης αυτοκινήτου, καπετάνιου και χειριστή αεροσκάφους και γνωρίζω περισσότερο ίσως από τον μέσο όρο από υπολογισμό αποστάσεων. (Χωρίς να βλέπω από το πιλοτήριο γνωρίζω πόσο απέχουν οι τροχοί μου από το έδαφος).
Ε, ο κ Διευθυντής με πέρασε για τσοπάνη ως φαίνεται και μου έκανε παρατηρήσεις, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενδιαφερθεί και να ερευνήσει το περιστατικό.
Τέλος με τέτοιους οδηγούς και τέτοιους «προϊσταμένους» εγώ προσωπικά ανησυχώ για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού τόσο, όσο και των πεζών, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινούμαστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η παρούσα επέχει θέση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός μόλις είδε την παρουσία περιπολικού εξαφανίστηκε και ακόμη δεν γνωρίζω τα στοιχεία του για να υποβάλλω σχετική μήνυση, όχι διότι έχω κάτι εναντίον του ανθρώπου, αλλά για να προλάβω το επόμενο ατύχημα, αφού είμαι πάντα υπέρ του να προλαβαίνω και όχι να θεραπεύω καταστάσεις, πολλές εκ των οποίων, είναι πλέον αργά, να κάνει κανείς οτιδήποτε.
Δημήτριος Μαντές
6/12/2013

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη