Ερώτηση για την εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από το πρόγραμμα απασχόλησης νέων ανέργων

«Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από τη δεύτερη φάση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων έως 29 ετών».
Ερώτηση (με αρ.πρωτ:5512/17.01.2014) προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές κ.κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και Ασπασία Μανδρέκα.
Στη συνυποβαλλόμενη ερώτηση, η οποία αναφέρεται στην εξαίρεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών», παραθέτονται τα στοιχεία της συγκεκριμένης δράσης, καθώς επίσης και η πρόβλεψη υλοποίησης των φάσεών της. Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση προβλέπεται εξάμηνη εργασία ωφελούμενων ανέργων με επιδότηση ολόκληρης της αμοιβής τους, ενώ στη δεύτερη πραγματοποιείται η πρόσληψη των ίδιων ανέργων από τους εργοδότες, με επιδοτούμενη κάλυψη μόνο των ασφαλιστικών τους εισφορών(φάση από την οποία εξαιρείται η Στερεά Ελλάδα).
Οι βουλευτές, υπογραμμίζοντας τις συνεχείς και στοχευόμενες προσπάθειες άμβλυνσης του προβλήματος της ανεργίας -ιδιαιτέρως της νεανικής- ζητούν, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος και τις ενέργειές του προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της εν λόγω εξαίρεσης.
Η σχετική ερώτηση έχει ως εξής:
‘ΘΕΜΑ: Εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδος από τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»
Κύριε Υπουργέ,
Διαπιστώνεται με έκπληξη το γεγονός ότι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος εξαιρείται από τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών».
Χάριν της πληρότητος της παρούσας ερώτησης σημειώνεται ότι:
Η πρώτη φάση της συγκεκριμένης δράσης προβλέπει εξάμηνη εργασία ωφελούμενων ανέργων με επιδότηση ολόκληρης της αμοιβής τους και στη δεύτερη φάση την πρόσληψη των ίδιων ανέργων από τους εργοδότες με επιδότηση μόνο των εργοδοτικών εισφορών.
Πολλές και ποικίλου είδους επιχειρήσεις προχώρησαν σε προσλήψεις με την πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εις το ακέραιο και το βραχυπρόθεσμο κόστος τους θα είναι ελαφρύτερο.
Σε πρώτη ένδειξη η Πολιτεία και η συνχρηματοδοτούσα Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται αναξιόπιστες, οι εταιρίες οι οποίες επιχείρησαν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων εξαπατημένες, και οι άνεργοι εκτεθειμένοι.
Εν όψει αυτών και δεδομένου ότι το Κράτος καταβάλλει συνεχόμενες προσπάθειες άμβλυνσης του προβλήματος της νεανικής ανεργίας,
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ισχύει ο αποκλεισμός της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδος από τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»;
2. Αν ισχύει η εξαίρεση, για ποιους λόγους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται το Υπουργείο σας να προβεί ώστε να ανατραπεί η απόφαση εξαίρεσης της Στερεάς Ελλάδος από τη συνέχεια της δράσης αυτής;’

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη