Στον Όμηρο της Λαμίας

Στον Όμηρο
της Λαμίας
Ο Θύμιος Χριστόπουλος Δάσκαλος όλη τη ζωή του ως Πολίτης της Λαμίας και όποιας άλλης Πόλης ή χωριού στην Ελλάδα το καθήκον τον κάλεσε , με Ψυχή και Νού ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τέκνου της παραδοσιακής Στερεάς Ελλάδας μόρφωσε Νού και Ψυχή Ελληνοπαίδων , αλλά και συνέχισε μέχρι της τελευταίας του πνοής στον γήϊνο κόσμο να προσφέρει της Αρετές του στον συνάνθρωπο και συμπολίτη της μικρής μας Κοινωνίας. Την 16/1/2014 μ.Χ. παρέδωσε στον Καλό Θεό τη ζωή που του είχε χαρίσει σε τούτον τον κόσμο.
Κανένας δεν “φεύγει” από τη Μάννα Γή που τον γέννησε γιατί ο Ουρανός που θεωρούμε ότι τον υποδέχεται “μεταθάνατον” δεν είναι πάνω , μακριά ή αλλού αλλά γύρο μας πάντα.Η Γή γυρίζει μέσα στον ουρανό, είναι μέσα στον Ουρανό δεν είναι κάτω από αυτόν . Ζούμε πάντα μέσα σε αυτόν , τίποτα δεν χάνεται μένει ΕΝΤΟΣ στον ΙΔΙΟ γύρο μας Ουρανό που μας έφερε στη Γή , Αθάνατοι, πάντα στον ιδιο Ουρανό. Σε τούτον τον ευλογημένο από τη φύση της γής τόπο, τη Μεσόγειο Θάλασσα , την Ελλάδα, τα Πνεύματα Προγόνων είτε από Τύχη είτε προγραμματισμένα από το Άγνωστο μας Πεπρωμένο “συνομιλούν μυστικά και αφανέρωτα”με όποιον έχει επιλεγεί να διαιωνιστεί το Μεγαλείο Πνεύματος και Ψυχής και Αρετής Ανθρώπου.
Δεν γράφουμε τούτες τις γραμμές μόνο γιατί ήταν φίλος μας και η ξεχωριστή παρουσία οδηγεί την γραφίδα της Σκέψης μας με τον πόνο απουσίας της γήινης μορφής του ανάμεσά μας, αλλά γιατί και πράγματι με το ανθρώπινο μέτρο οδηγούμαστε στην παραδοχή ότι ΑΥΤΟΣ, ο Θύμιος Χριστόπουλος είναι ο εκλεκτός από τα βάθη των αιώνων από την αιώνια αύρα Ουρανού γύρο μας να γίνει το “Καλό χωνί”που ο Όμηρος θέλησε ΕΔΩ στην μικρή μας Κοινωνία να ξαναφέρει τη Φωνή Του, το Χάρισμα της Τέχνης της Ποίησης Του και να ΞΑΝΑμιλήσει με του Χριστόπουλου τη Γραφή. Τύχη Καλή και ξεχωριστή για τη Λαμία. Έγραψε ΕΔΩ τού Ομήρου ξανά τον Δεκαπεντασύλλαβο, Έργο Μεγάλο Μοναδικό στη σύγχρονη εποχή μας, την “ΗΡΑΚΛΕΙΑΔΑ”. Ομήρου Ηρακλειάδα δια Ψυχής και Πνεύματος Γραφής Θύμιου Χριστόπουλου του ΛΑΜΙΩΤΗ που παρέδωσε στους Ανθρώπους Αριστούργημα Προγόνου Του, Ομήρου, πριν παραδώσει τη γραφίδα στον Εντολέα γραφής Του “απομαγνητογράφος Φωνής Του” και Απολογητή της ότι “καλά εκτέλεσε τη αποστολή του” και νύν... ως Δούλος Θεού εζήτησε “απόλυση Ψυχής εκ τού κόσμου τούτου” και άφεση Πνεύματος στους ΓΥΡΟΘΕΝ της Γης Ουρανούς Του.
Η Λαμία ας ΤΙΜΗΣΕΙ αιωνίως σε ειδική θέση ή προτομή στη Βιβλιοθήκη ή όπου αλλού με την επισήμανση “Ο Όμηρος της Λαμίας – Έπος Ηρακλή” τον “Αντιγραφέα σύγχρονο διαλαλητή Τέχνης Ομήρου” Θύμιο Χριστόπουλο και ειδική επιγραφή στο Μνήμα Του ας αναφέρει “τείδε κείται τοις κείνου – Ομήρου – ρήμασι πειθόμενος”. Ο Τουρίστας ας προσκαλείται και γι' αυτόν τον λόγο επίσκεψης και γνωριμίας, “ευκαιρία προβολής της”, στη Λαμία και θα φύγει από δώ , αλλά ΜΕ την “Ηρακλειάδα” δώρο του ΔΗΜΟΥ των συμΠΟΛΙΤΩΝ του. Απόδειξη της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ της Ψυχής μας και της συνέχειας, ΤΕΤΟΙΑ έργα, της καταγωγής μας . Εκλεκτοί όσοι τέτοια ζωή στη Ζωή μας οι ίδιοι κομίζουν.
Ενδεικτικά μερικοί από τους φίλους εδώ υπογράφουν .
Πολιτοστάθης Κων/νος – Λουκόπουλος Χρίστος – Παπαχρίστου Κων/νος – Κουφιώτης Ευάγγελος – Ανδρώνος Ιωάννης – Σμοκοβίτης Γεώργιος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη