Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υλικά για ταρτιέρα 28cm

    22-24 ντοματίνια κομμένα στη μέση (ανάλογα το μέγεθος)
    200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

για τη ζύμη


    280 γρ. αλεύρι
    250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία ψυγείου) κομμένη σε μικρά κομμάτια
    100 ml παγωμένο νερό
    1 πρέζα αλάτι

για τη μαρινάδα

    2 κ.σ ελαιόλαδο
    2 κ.σ βαλσάμικο
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζετε σε μια μπωλ το αλεύρι, τη μαργαρίνη και το αλάτι και τρίβετε με τα δάχτυλα σας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με άμμο. Προσθέτετε σιγά-σιγά το νερό και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια πολύ λίγο (ίσα να γίνει μια μαλακή ζύμη). Δίνετε σφαιρικό σχήμα στη ζύμη, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30'. Όσο η ζύμη είναι στο ψυγείο, βάζετε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αφήνετε να μαριναριστούν. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνοντας της ορθογώνιο σχήμα. Διπλώνετε τις δύο άκρες της ορθογώνιας ζύμης (σαν να διπλώνετε επιστολόχαρτο), γυρνάτε τη ζύμη 90° και την ξανανοίγετε σε ορθογώνιο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του διπλώματος 2 φορές και την τελευταία φορά δίνετε στρογγυλό σχήμα στη ζύμη (και μέγεθος ίσο με την ταρτιέρα σας). Βουτυρώνετε την ταρτιέρα σας και απλώνετε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνειά της (βάση και πλαϊνά τοιχώματα). Βγάζετε τα ντοματίνια από τη μαρινάδα και τα στρώνετε σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει στη βάση του σκεύους). Πάνω από τα ντοματίνια, πασπαλίζετε τη μοτσαρέλα. Πάνω από τη μοτσαρέλα στρώνετε τη ζύμη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η ζύμη (περίπου 30').

Όταν ροδίσει, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να σταθεί για 10'. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά την τάρτα σας πάνω σε στρογγυλή πιατέλα και απολαμβάνετε.

Tips: Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να φτιάξετε ζύμη, αντικαταστήστε τη με έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Αν θέλετε να "εμπλουτίσετε" την τάρτα σας, αφού την αναποδογυρίσετε στην πιατέλα, προσθέστε πάνω από κάθε κομμάτι μία λεπτή φέτα προσούτο ή καπνιστό αλλαντικό καλής ποιότητας.

Πηγή: sundayspoon.gr

Διαβάστε εδώ: newpost.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη