
- 2 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο
- 3 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασί
- δενδρολίβανο
- 6-7 φύλλα δάφνη
- 8-10 κόκκους πιπέρι
- Αλάτι
Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό ρολό και
βάζετε κομματάκια σκόρδο γύρω-γύρω. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ρηχή
κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε το ρολό να κάνει κρούστα. Σβήνετε με
κρασί. Βάζετε στην γάστρα μια στρώση από δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης και
μεταφέρετε το ρολό. Το ψήνετε για 2 ώρες στους 200οC ή όσο παραπάνω το θέλετε ψημένο. Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου που αν θέλετε βάζετε μια ώρα πριν ψηθεί το ρολό.
Πηγή: gastrotourismos.gr