Λεωνίδας Μαρτέλος: Μας κάνατε να τουρτουρίζουμε από το κρύο αλήτες!

Μας κάνατε να τουρτουρίζουμε από το κρύο αλήτες!

Γράφει: ο Λεωνίδας Μαρτέλος (Νίκος Θεοδωρόπουλος)
στιχουργός
http://malakes-kouventes.blogspot.gr
Ευτυχώς που ο χειμώνας, μέχρι στιγμής, είναι ήπιος και δεν έχουμε γίνει παγοκολόνες  μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.
Άχρηστοι πολιτικοί, χαραμοφάηδες, καταφέρατε μία από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου, τη θέρμανση, να την μετατρέψετε σε είδος πολυτελείας μέσω της φορομπηχτικής πολιτικής σας!
Αρχικά δημιουργήσατε μέσα σε κάθε σπίτι-πολυκατοικία, μία αυτόνομη μονάδα παραγωγής θέρμανσης με εξοπλισμό που εσείς προσδιορίσατε, και με καύσιμο που εσείς ελέγχετε (πετρέλαιο-φυσικό αέριο). Ως εδώ καλά θα μπορούσε κάποιος να πει.
Η διακίνηση όμως του καυσίμου φουντώνει το λαθρεμπόριο που από εκεί προκύπτουν τα "μαύρα" λεφτά.
Από τα μαύρα αυτά λεφτά χρηματοδοτούνται πολιτικοί, πολιτικά κόμματα και εν γένει όλος ο υπόκοσμος. Και αυτό γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, όταν υπάρχει μία πιο απλή και ...."καθαρή" απ' όλες τις απόψεις λύση. Μια λύση που λύνει το πρόβλημα της θέρμανσης στις πόλεις, στα χωριά και οπουδήποτε...

Όταν κάποιος έχει τη λύση για ένα πρόβλημα (που εσείς συντηρείτε για χρόνια) μπορεί και σας βρίζει άφοβα αλητοσυμμορίτες , γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του.
Τα δισεκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης που διακινούνται κάθε χρόνο στη χώρα παράγουν σε εκατομμύρια αυτόνομες εγκαταστάσεις, ενέργεια θέρμανσης.
Φανταστείτε αυτά τα δισεκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης να πηγαίνανε στη ΔΕΗ, και η οποία με τη σειρά της αφού παρήγαγε τη απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια θα τη διένειμε μέσω του δικτύου της στην κατανάλωση για σκοπούς θέρμανσης.:
1) Σίγουρα θα απαιτούνταν τα μισά λίτρα για την ίδια παραγόμενη ενέργεια που θα χρειάζονταν οι καταναλωτές, από το να χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι το πετρέλαιο
2) Δεν θα υπήρχε ρύπανση στις πόλεις
3) Οι κατοικίες δε θα χρειάζονταν, άλλο χώρο για το λεβητοστάσιο και άλλο για τη δεξαμενή καυσίμου. Μελέτη εγκατάστασης; Πυρασφάλεια; τα ......κέρατά σας;
4) Δε θα χρειαζόταν κάθε χρόνο συντήρηση ο καυστήρας, πιστοποιητικά κλπ, γιατί απλά δεν θα υπήρχε!

Και τί θα υπήρχε;
Στο χώρο που υπάρχει σήμερα το λεβητοστάσιο θα υπήρχε ένας μεγάλος θερμοσίφωνας με κλασικές αντιστάσεις, και μία παροχή από τη ΔΕΗ με ένα ρολόι για την κατανάλωση της θέρμανσης, με ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο! Επίσης θα υπήρχε και η εγκατάσταση του κυκλοφορητή όπως υπάρχει και σήμερα.
Επιπλέον, αληταράδες πολιτικοί, θα υπήρχε και ένας ηλιακός συλλέκτης στην ταράτσα, που θα τροφοδοτούσε με όσο ζεστό νερό θα μπορούσε να συλλέξει το χειμώνα. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα, ναι αυτή που ξεπουλήσατε αλήτες, είναι ηλιόλουστη και τον χειμώνα, και οι καινούργιοι συλλέκτες μπορούν να καλύψουν το   100% της απόδοσης τους, έστω και με μία ώρα ηλιοφάνεια ακόμα και με συννεφιά!
Τι θα πετυχαίναμε;

Το νερό στο θερμοσίφωνα που θα επρόκειτο να ζεσταθεί με το ρεύμα, δεν θα ζεσταινόταν από τους 5-10 βαθμούς κελσίου για να φτάσει μέχρι τους 70 βαθμούς, αλλά από τους 25 βαθμούς το λιγότερο, για να φτάσει στους 70!!! Κουφαθήκατε αληταράδες ε;
Και επειδή κάποιοι τεχνικοί που θα διαβάσουν την ανάρτηση θα πουν εύλογα ότι το ζεστό νερό στο συλλέκτη της ταράτσας δεν κατεβαίνει στο θερμοσίφωνα του υπογείου λόγω φυσικής ζεστού-κρύου, τους λέω ότι αυτό γίνεται εύκολα με μία συγχρονισμένη αντλία νερού...

Αποτέλεσμα;
    Λαθρεμπόριο μηδέν
    Οικονομία 50-70%
    Ρύπανση μηδέν
    Ελεύθερα τετραγωνικά στα σπίτια για άλλες χρήσεις (οι δεξαμενές στον κ@λ@ σας!)
    Μηδαμινή συντήρηση

Καταλάβατε γιατί είστε αρχιλαμόγια;


Προς το παρόν αλληλοστηριζόμαστε μέχρι να ξεκουμπηστείτε επιτέλους

Σχετικό και το τραγούδι που γράψαμε με τον φίλο μου τον Νίκο Δρυμούση:

"Κάνει κρύο το χειμώνα"

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη