Θανάσης Δημητρίου: Καταργούν και τους σχολικούς τροχονόμους!!!

Θανάσης Δημητρίου: Καταργούν και τους σχολικούς τροχονόμους!!!

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία επωφελούμενη και από την απραξία ορισμένων Δημοτικών παραγόντων αντί να σταθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την ευθυκρισία που επιβάλλει ο θεσμικός τους ρόλος και η θέση του στην Ελληνική κοινωνία, εφαρμόζει τη γνωστή τακτική του «προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι».
Το Υπουργείο Εσωτερικών στις χρηματοδοτήσεις του προς τους Δήμους, αφού μετά την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της περικοπής κατά 45% των λειτουργικών δαπανών των σχολείων τα τρία τελευταία χρόνια, επιχειρεί τώρα να περικόψει και τις πιστώσεις που αντιστοιχούν στο ισχνό «επίδομα» των 176 ευρώ το μήνα που παίρνουν τα τελευταία χρόνια οι σχολικοί τροχονόμοι.
Μετά από τις ελλείψεις σε ήδη πρώτης ανάγκης στα σχολεία, για τα οποία έδειξε μεγάλη αδράνεια ο Δήμος Περιστερίου, έρχεται και το θέμα των σχολικών τροχονόμων, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη.
Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι κανείς από τους υπεύθυνους δεν είναι σε θέση να δώσει μία απάντηση για το εάν και πότε θα πάρουν αυτό το πενιχρό επίδομα οι σχολικοί τροχονόμοι, για τους οποίους είναι πολλές φορές το μόνο εισόδημα της οικογένειας.
Ενας θεσμός που ξεκίνησε σε εθελοντική βάση, πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου, μετά από αλλεπάλληλα τροχαία δυστυχήματα που είχαν λάβει χώρα έξω από σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα με τραγικά θύματα μαθητές του Δημοτικού. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργοποίηση από τους γονείς των μαθητών, κυρίως, του έργου για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μικρών μαθητών από τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας και κυρίως για εκείνα που είναι μπροστά από πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες των ελληνικών πόλεων. Τελικά το 2007 ο θεσμός επισημοποιήθηκε με ΦΕΚ οπότε και θεσπίστηκε το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ στον εθελοντή σχολικό τροχονόμο. Τώρα και αυτό τίθεται υπό αίρεση, όπως και ο αριθμός τους που θα είναι επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο έργο.
Εμείς σαν παράταξη και εγώ προσωπικά διερωτόμαστε πόσο τελικά είναι αυτό το κόστος και τελικά πως κοστολογούν την ασφάλεια των παιδιών μας.
Είναι ντροπή να μην μπορεί η σχολική επιτροπή του Δήμου μας να  εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, όταν από τον Δήμο δύνονται ακόμα χρήματα για έργα βιτρίνας και φτηνού εντυπωσιασμού. Υποβαθμίζουν συνέχεια την Παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας αλλά τώρα παίζουν και με τις ζωές μικρών μαθητών.
Είναι αυτονόητο ότι εμείς όπως και αναδείξαμε το θέμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο οι πληρωμές των σχολικών τροχονόμων για να συνεχίσει και να ενδυναμωθεί η λειτουργία του θεσμού.

Θανάσης Δημητρίου
Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη
«Περιστέρι για Όλους-Δημήτρης Κελάφας»
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη