Λαζάνια με σπανάκι

Υλικά για 8 άτομα

    1 κ.σ. βούτυρο
    30 φύλλα λαζάνι
    800 γρ. φρέσκο  σπανάκι
    700 γρ. ντομάτες  (αποφλοιωμένες)
    1 λίτρο μπεσαμέλ
    2 μέτρια κρεμμύδια
    4 καρότα
    ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
    200 γρ. μυζήθρα
    100 γρ. παρμεζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο
    3 φύλλα φρέσκο βασιλικό
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και τα περνάμε από το μπλέντερ. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε  σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο.

Περνάμε από το μπλέντερ  τις  αποφλοιωμένες ντομάτες  και τις προσθέτουμε , στα καλά τσιγαρισμένα λαχανικά, μαζί με τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε τη σάλτσα από τη φωτιά , όταν έχει χυλώσει.

Βράζουμε για πολύ λίγο  το σπανάκι  σε αλατισμένο νερό (αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό).Σουρώνουμε και σοτάρουμε το βρασμένο σπανάκι  σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά.

Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε

    1 λίτρο φρέσκο γάλα
    80 γρ. βούτυρο
    80 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
    Αλάτι
    Πιπέρι
    ½ κγ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα,  μικρή ποσότητα τη φορά και ανακατεύουμε. Αφού τελειώσουμε με το γάλα  ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.  Αφαιρούμε  από τη φωτιά όταν η μπεσαμέλ  έχει πάρει τη μορφή κρέμας.

Σε ένα ταψί  δημιουργούμε στρώσεις  με τα  υλικά μας, ακολουθώντας την εξής σειρά, σάλτσα ντομάτας  – λαζάνια – σπανάκι  – τριμμένη παρμεζάνα – μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Καλύπτουμε το τελευταίο στρώμα από  λαζάνια με μπεσαμέλ και μπόλικη παρμεζάνα.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους  180 C  για 30 λεπτά.

Πηγή: foodzine.gr

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη