Θεία Λειτουργία και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Αγ. Γεωργίου Καλυβίων

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων  ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας και επί πενταετία διατελέσαντα Αρχιδιάκονο του, Πρεσβ. π. Αθανάσιο Κυρίτση.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή του Ασώτου ετόνισε ότι η σημερινή παραβολή προσφέρεται σ΄ όλους εκείνους που έζησαν ασώτως και περνούν τη ζωή τους με μέθες και ασέλγειες κι έχουν τόσο πέσει στο βυθό της αμαρτίας, ώστε να φθάνουν σε απόγνωση, για να τους διδάξει, ότι δεν υπάρχει καμιά αμαρτία που να νικά το μέγε­θος της αγάπης του Θεού και ότι ο Θεός μας συγχωρεί όταν εμείς γνήσια μετανοούμε και επιστρέφουμε σ΄ Αυτόν. Υπάρχει τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο της αμαρτίας.  Είναι η μετά­νοια. Να μη απελπισθούμε, αλλά μέσα από το βούρκο να ση­κω­θού­με και να πούμε, όπως ο άσωτος: «ανα­στάς πορεύ­σο­μαι προς τον πα­τέρα μου».

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, ο οποίος είναι συνταξιούχος Δάσκαλος και επί 42 έτη διακονεί στο Αναλόγιο της Ενορίας.

Στη συνέχεια παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο Εφημέριο π. Αθανάσιο και προέτρεψε του ενορίτες να πλαισιώσουν την Ενορία τους και να συνεργασθούν μαζί του για την προαγωγή της ενοριακής και πνευματικής ζωής.

Εντύπωση και χαρά προκάλεσε στον Σεβασμιώτατο η συμμετοχή από νωρίς των ενοριτών και κυρίως πολλών παιδιών, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με αισθήματα σεβασμού και αγάπης και συμμετείχαν με μεγάλη ευπρέπεια και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσφέρθηκε μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εφημερίους και τα στελέχη της Ενορίας για διάφορα ενοριακά θέματα και κυρίως για την συνέχιση των έργων ανεγέρσεως του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι παρά την οικονομική κρίση η δραστηριοποίηση των στελεχών της ενορίας μπορεί να αποφέρει καρπούς, ώστε να ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα αποτελέσει χώρο πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη