Καταγγελία κατά της Κ.Ε.Δ.Ε κάνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ για παρέμβαση στο ελεγκτικό της συνέδριο

Καταγγελία κατά της Κ.Ε.Δ.Ε κάνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ για παρέμβαση στο ελεγκτικό της συνέδριο.
Συγκεκτριμένα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αναφέρει ότι με «με αφορμή το έγγραφο-καταγγελία (αριθμ. πρωτ.:141/14-3-2014) προς την Κ.Ε.Δ.Ε. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) το οποίο καταδεικνύει την απαράδεκτη προσπάθεια επιρροής και παρέμβασης της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Μεταμόρφωσης αποδεικνύεται η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κύριο μέλημα των κατά τα άλλα απολύτως αναγκαίων Κοινωνικών Δομών αλλά το ολοκληρωτικό «ξεπούλημα τους» σε δήθεν Εταιρείες Κοινωνικού Σκοπού που στόχο έχουν το κέρδος.
Καταπέλτης η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε πως η σύμβαση υποκρύπτει την ύπαρξη κέρδους στην εν λόγω Εταιρεία.
Είναι αδιανόητο πως η Κ.Ε.Δ.Ε. μεριμνά και κόπτεται καλώντας μάλιστα τον κ. Γιάννη Βρούτση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ της επανεξέτασης της πρώτης απόφασης. Παρέμβαση που ουδέποτε διανοήθηκε να κάνει υπέρ των εργαζομένων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων και που έχουν στοχοποιηθεί από την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Υπηρετεί ξεκάθαρα τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής που διακαώς επιθυμεί ένα νέο τοπίο στην διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων. Ένα μοντέλο όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν εργασιακές σχέσης υποδούλωσης και εξαθλίωσης όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα πεντάμηνα, οι Μ.Κ.Ο., η ενοικιαζόμενη εργασία, με ελάχιστες αμοιβές, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, όρους εργασίας και δικαιώματα. Ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας!
Η αλήθεια είναι πως η Κ.Ε.Δ.Ε. επιθυμεί και κόπτεται για την βιωσιμότητα των Κοινωνικών Δομών, ενταγμένες όμως σε νέο σύστημα πλήρης αδιαφάνειας και συναλλαγής όταν και οι «πέτρες» γνωρίζουν πως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου αυτές ιδρύονται και λειτουργούν γίνεται με τις ευλογίες αν όχι κατ’ εντολή των αιρετών.
Ως εδώ!!! Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επαρκής χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και οι Δημότες σε μια εποχή εξαθλίωσης και μιζέριας!»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη