Β' Κατανυκτικός Εσπερινός στη Λαμία

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Α΄ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Κυριακή 9 Μαρτίου το απόγευμα με την παρουσία όλων των Πρεσβυτέρων και Διακόνων της Λαμίας και πλήθους πιστών.
Ομιλητής στον Κατανυκτικό Εσπερινό ήταν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος ωμίλησε με θέμα: Ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και η αγωνία του για την Ορθοδοξία.
Στην ομιλία του ο π. Σεραφείμ ανέφερε περί της ζωής του Αγίου Ιουστίνου και αποσπάσματα από τις θεόσοφες διδαχές του για την υπεροχή της Ορθοδοξίας απέναντι στον παπισμό, τον προτεσταντισμό, στον άθεο ανθρωπισμό και στον δυτικό τρόπο ζωής. Ετόνισε ότι εκείνο που μας χρειάζεται είναι η μετάνοια, η πίστη και η αγάπη στον Θεάνθρωπο Χριστό και η επιστροφή στους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας. Η Ορθοδοξία δεν είναι μια βιβλιοθήκη και γνώση αλλά ζωή και συμπόρευση με τον Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Σεραφείμ για την ωραία και εμπεριστατωμένη ομιλία του και ετόνισε την καρποφορία του έργου του Αγίου Ιουστίνου στην Σερβική Εκκλησία, τον εκτροχιασμό της σημερινής Ευρώπης από το πνεύμα του Χριστού και συνέστησε τους πιστούς μέσα στο πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να διαβάσουν συγκεκριμένα βιβλία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. 


Πηγή: www.imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη