Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ έγινε μέλος Παγκόσμιου Οργανισμού για το Μέλλον του Κυνηγίου (WFSA)

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έγινε επίσημα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού WFSA – The World Forum on the Future of Shooting Activities, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη τον Μάρτιο του 2014.

Ο WFSA είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1996 και έχει ως μέλη περισσότερους από 50 φορείς από όλο τον κόσμο και εκπροσωπεί πάνω από 100 εκατομμύρια κυνηγούς και σκοπευτές. Είναι επίσημα αναγνωρισμένος από τα Ηνωμένη Έθνη και συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις του ΟΗΕ. Συνεργάζεται με διεθνείς φορείς, εθνικές κυβερνήσεις και άλλες αρχές για την παγκόσμια προβολή και διατήρηση του κυνηγίου και της σκοποβολής. Σκοπός του WFSA είναι η προώθηση λύσεων με ρεαλιστικό και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται με τη θήρα, τη σκοποβολή και την οπλοκατοχή. Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο οι παραδοσιακές αξίες του κυνηγίου και της σκοποβολής αξίζει να διατηρηθούν.

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ είναι η μοναδική οργάνωση από την Ελλάδα που είναι μέλος του WFSA και η ανακήρυξή της ως επίσημο μέλος του WFSA έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης για τις υπαίθριες δραστηριότητες –  IWA Outdoor Classics.

Ειδικά για την κυνηγετική δραστηριότητα ο WFSA δηλώνει ότι οι κυνηγοί είναι πρωτοπόροι στην προστασία του περιβάλλοντος. Ένα καθαρό και υγιές οικοσύστημα είναι η κυρίαρχη βάση για την ύπαρξη και την παρουσία του ανθρώπου. Ως επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός ο WFSA εργάζεται για την παρακολούθηση και ανάλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων  έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την αειφορία της φύσης και την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις μελλοντικές γενιές.

Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας–Θράκης 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη