Οι Αχέπανς στον Αρχιεπίσκοπο: «Η Εκκλησία είναι ο ομφάλιος λώρος της Ομογένειας με την Ελλάδα»

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τη δυνατότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας συζήτησαν στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ. «Χωρίς την Εκκλησία δε θα είχαμε αυτούς τους δεσμούς με την Ελλάδα» δήλωσε ο Ύπατος Πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης κ. Αντώνιος Κουζούνης, εκφράζοντας τη συγκίνηση, αλλά και τις ευχαριστίες των ομογενών για την προσφορά της Εκκλησίας στο Γένος. Ειδικότερα, για την περίοδο της κρίσης που διανύει η χώρα, οι Αχέπανς θέλησαν να ενημερωθούν από τον Αρχιεπίσκοπο για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων. Για τον σκοπό αυτό είχε προσκληθεί στη συνάντηση και ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας, που ανέπτυξε τις ποικίλες δράσεις της οργάνωσης.
«Πολλά από αυτά που υλοποιούμε, δε θα γίνονταν χωρίς τη δική σας συμβολή» επισήμανε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος δε μίλησε μόνο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, αλλά και για τα τελευταία επιτεύγματά της: «Κάνουμε αγώνα απέναντι σε λάθη, αγκυλώσεις και αταξίες του παρελθόντος και προσπαθούμε ν’ αποδεσμεύσουμε την περιουσία της Εκκλησίας προς όφελος του ελληνικού λαού. Παιδιά με νοητική στέρηση, αλλά και χρόνια πάσχοντες απολαμβάνουν τη φροντίδα των ιδρυμάτων μας, με αξιοπρεπείς όρους νοσηλείας. Πριν από λίγους μήνες θεμελιώθηκε στο Δήλεσι σύγχρονο θεραπευτήριο, που μεριμνά για εβδομήντα γερόντους». Ο κ. Δήμτσας, συμπληρώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκε στο εκτεταμένο δίκτυο της Αποστολής σε συνεργασία με τα σχολεία και τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, παρακολουθώντας τη διανομή, αλλά και την πορεία της παρεχόμενης βοήθειας.

Στην Αθήνα βρίσκεται η ηγεσία των Αχέπανς πραγματοποιώντας σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Η επίσκεψη έχει σκοπό την ενημέρωση των μελών του προεδρείου της αρχαιότερης ομογενειακής οργάνωσης για το είδος της βοήθειας που χρειάζεται αυτή την ώρα η Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθεί στη γενέτειρα.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά σε όλο τον κόσμο, με μεγάλη δράση στο ενεργητικό της από την ίδρυσή της, το 1922. Έχει να επιδείξει 92 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας, 38.000 μέλη και πάνω από 600 τμήματα σε 10 χώρες. Μόνο στις ΗΠΑ, τα παραρτήματα των ανδρών ανέρχονται σε 385 και των γυναικών σε 200. Μεγάλο είναι και το φιλανθρωπικό έργο της, καθώς εφοδίασαν με τρεις νταλίκες φαρμακευτικό υλικό αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, τρία νοσοκομεία της Ελλάδας εκ των οποίων ένα το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

ecclesia.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη