Γιώργος Κοτρωνιάς-«Κοινωνική Συμμαχία»: Σε ποιον άραγε απευθύνεται ο Συνδυασμός του κ. Σταυρογιάννη με την ανακοίνωση του για τις ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π.;


Σε ποιον άραγε απευθύνεται ο Συνδυασμός του κ. Σταυρογιάννη με την ανακοίνωση του για τις ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π.;
Πάντως στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή δεν απευθύνεται, καθώς έχουν κρατήσει στάση ευθύνης απέναντι στο θέμα και παρά τις εγκρίσεις τις οποίες έχουν στα χέρια τους, από τον Ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν έχουν προχωρήσει και δεν πρόκειται να προχωρήσουν, μέχρι να εξαντληθούν πλήρως όλοι οι έλεγχοι και να εξασφαλιστεί πλήρως η  νομιμότητα.
Επειδή επικαλούνται αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που μας είναι απολύτως γνωστές, τους παραπέμπουμε να τις μελετήσουν, αλλά να μελετήσουν και τα Σχέδια Προγραμματικών συμβάσεων που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και τότε θα διαπιστώσουν, ότι μιλούν για εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Αν τώρα προσπαθούν, να μάθουν την κλασική έννοια της Προγραμματικής σύμβασης δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Οφείλουν όμως, αυτά τα οποία απευθύνουν στο κοινό να τα απευθύνουν πρώτα και κύρια σε αυτούς που πίεζαν σε όλους τους τόνους για να προχωρήσουν οι ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. άμεσα και γρήγορα.
Και αυτό, γιατί εσχάτως ορισμένοι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι, δείχνουν να έχουν πολύ κοντή μνήμη, εκεί λοιπόν που ρωτούν γενικά και αόριστα, αλλά όχι άδολα: «ποιος δημιούργησε τις ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π.» και απευθύνονται στον Δήμο, καλό θα είναι να απευθυνθούν στα στελέχη του Συνδυασμού τους που μετέχουν, εκπροσωπούν και έχουν ηγετικό ρόλο στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΘΙΑ» και τις άλλες δομές οι οποίοι προώθησαν αυτές τις καταστάσεις.
Οφείλουν να ρωτήσουν τα μέλη του Συνδυασμού τους, που συνέβαλλαν με την χρήση των ΚΟΙΝΣ.ΕΠ. στην  λειτουργία της Π.Ε.Λ. και τους υπενθυμίζουμε, ‘’ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί’’.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν πλήρη γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν, ότι οι προγραμματικές συμβάσεις όταν δεν τηρούν τις συνθήκες της νομοθεσίας, μπορούν να καταργηθούν.

Γνωρίζουν, ότι μέχρι σήμερα και έχουν εγκριθεί Προγραμματικές συμβάσεις παρόμοιες και έχουν απορριφθεί αρκετές από αυτές.
Χρειάζεται όμως κάποιοι να μελετήσουν διαχρονικά την ιστορία των Προγραμματικών συμβάσεων και τη νομολογία γύρω από αυτές, για να μπορούν να καταλάβουν.
Επειδή δεν γνωρίζουν, τους πληροφορούμε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας έχει εγκρίνει το Σχέδιο Προγραμματικής σύμβασης.
 Αυτό παραμένει ως Σχέδιο, μέχρι σήμερα και μέχρις  ότου, εξαντληθούν όλοι οι έλεγχοι απ' όπου και αν πρέπει να υπάρξουν.
Επομένως, καλό είναι να μάθουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, ότι δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση αλλά παραμένει ως εγκεκριμένο Σχέδιο.
Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι επί του Σχεδίου, τότε θα υπογραφεί η Προγραμματική σύμβαση και θα τεθεί σε ισχύ έχοντας εξασφαλίσει πλήρως τη νομιμότητα των πράξεων σε όλα τα επίπεδα.
Αλήθεια, γιατί πλέον δεν επικαλούνται την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή;
Μήπως γιατί έμαθαν, ότι μετά την απάντηση του Δήμου Λαμιέων στον κ.Ρακιτζή έχουν διαπιστώσει, ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος, αλλά αντίθετα ο Δήμος Λαμιέων επιβεβαιώνεται για τον τρόπο που χειρίστηκε τα συγκεκριμένα θέματα;
Μήπως πληροφορήθηκαν, ότι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης συμβουλεύονται τα βήματα της Λαμίας για τις επόμενες κινήσεις τους;
Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχούν, καθώς και απόλυτα είναι διασφαλισμένη η νομιμότητα, αλλά και ο Γιώργος Κοτρωνιάς με την  «Κοινωνική Συμμαχία» μετά τις εκλογές θα έχουν την ευθύνη υλοποίησης όλων αυτών των Σχεδίων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη