ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός διάθεσης προϊόντων, συμμετοχή, επόμενες δράσεις


ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                           Λαμία 12-5-2014
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο δράσεων, πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 10 Μαΐου 2014 την ενδέκατη απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε αλεύρι και μέλι από την περιοχή μας και απορρυπαντικά και χαρτικά ελληνικής εταιρίας από την Πιερία, όλα άριστα προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.
Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών.
Μοναδικό μελανό σημείο αυτής της διάθεσης, η αναίτια απουσία του παραγωγού, που είχε επιλεγεί να διαθέσει κρητική γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα, εξασφαλίζοντας μάλιστα έναν αξιόλογο αριθμό παραγγελιών παρά το ότι αυτά τα είδη δεν είναι πρώτης ανάγκης. Εμείς βασιστήκαμε πρώτα στις δημοσκοπήσεις μας που είχαν σε υψηλή ζήτηση τα είδη, μετά στα δείγματα που μας έδωσε ο παραγωγός και ήταν άριστα και τέλος στη συμφωνία που είχαμε μαζί του για συμμετοχή στη διάθεση, ευρισκόμενοι σε επαφή μαζί του μέχρι το πρωί της Παρασκευής για την οριστικοποίηση των ποσοτήτων. Από τότε έχουμε χάσει και τα ίχνη του, δεν εμφανίστηκε ποτέ το πρωί του Σαββάτου ως όφειλε και δεν απάντησε ποτέ στις πολλές τηλεφωνικές μας κλήσεις. Λογικά θα ειδοποιούσε αν κάτι έκτακτο είχε συμβεί και αδυνατούσε να έρθει. Το ότι ακόμη δεν επικοινώνησε μαζί μας δείχνει ότι δεν άξιζε την εμπιστοσύνη μας και την εθελοντική μας προσπάθεια.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο δράσης, με ακόμη περισσότερη θέληση και πίστη, μπροστά σε νέες προκλήσεις για το κίνημά μας. Η ανταπόκριση που βρίσκει το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση που με νόμο προσπαθεί να το καταργήσει, δείχνοντας πόσο ψεύτικες είναι οι κατά καιρούς διακηρύξεις της για έλεγχο των τιμών και ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής.
Όμως αυτό που της επιτρέπει να υλοποιεί τέτοιους σχεδιασμούς (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο) είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Ίσως είναι καιρός ο καθένας από το χώρο του (και με τον τρόπο του) να δώσει ένα μήνυμα σ’ αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν και συλλογικά να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ελπίδα, για κάτι καλύτερο, ζωντανή.
Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 8μμ στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε., Πλατεία Ελευθερίας 3. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή σ’ αυτή. Θα γίνει ενημέρωση για τον τελευταίο νόμο που απαγορεύει το υπαίθριο εμπόριο σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων και ουσιαστικά απαγορεύει στους παραγωγούς να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου μπορούμε όλοι να καταθέσουμε προτάσεις αντιμετώπισής του.
Ακολουθεί η επόμενη διάθεση, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 14 Ιουνίου και φροντίζουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να έχει πατάτες, κρεμμύδια, τυρί φέτα και γίδινο, ζυμαρικά και ρύζι.. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 27 Μαΐου.
Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Ευχαριστούμε και πάλι, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς για τη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εθελοντές.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη