Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ελάτεια

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η ενορία της Αγίας Τριάδος Στεφανιάδος Ελάτειας.
Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής ενώ έψαλλαν ο Διευθυντής και οι Καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κκ. Ανδρέας Ιωακείμ, Ευθύμιος Τσούμας και Ανάργυρος Βλάχος.  
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία τονίζοντας ότι το Άγιο Πνεύμα είναι θησαυρός επιγείων και επουρανίων αγαθών και όποιος δεν έχει αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό είναι πτωχός έστω και αν έχει κατακτήσει τον πλούτο του κόσμου όλου. Το Άγιο Πνεύμα μας χαρίζει δύναμη και φώτιση και γεμίζει την καρδιά των πιστών με όλα τα δώρα του ουρανού. Στο τέλος της ομιλίας του παρότρυνε τους πιστούς να ετοιμάζουν τόπο στην ψυχή τους για να κατασκηνώσει το Άγιο Πνεύμα και να το καλούν καθημερινά στη ζωή τους.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Μέρμηγκα με τη συμπλήρωση 10 ετών ιερωσύνης και εις επιβράβευση της προσφοράς του στην Εκκλησία, ενώ μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας  έδωσε την σχετική ευλογία και ευχή στην κα. Αθανασία Τσιάμη, για να διακονεί τον Ιερό Ναό.
Στην θεία Λειτουργία παρέστησαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Μοδίου Σμηναγός Παναγιώτης Τσιουρής συνοδευόμενος από τον Ανθυπασπιστή και Θεολόγο κ. Χρήστο Βάρσο και πλήθος πιστών από την Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή.
Μετά το κέρασμα που προσεφέρθη στο προαύλιο του Ναού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα αγάπης και σεβασμού από τους προσκυνητές. Μετά την δέηση που τελέσθηκε στο Καθολικό ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε στο κελί του τον ασθενούντα Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακα, όπου του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. 








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη