«Αύξηση Υπουργών. Για Νόμους με... «πλειοψηφία» 40 Βουλευτών» (Του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Αύξηση Υπουργών. Για Νόμους με... «πλειοψηφία» 40 Βουλευτών
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
    Η συγκυβέρνηση ΜΠΟΡΟΥΣΕ να μειώσει έστω τον αριθμό των Υπουργών, να είναι ένα «μικρό και ευέλικτο σχήμα» 15-20 συνολικά Υπουργών-Υφυπουργών και αντίστοιχων Γενικών Γραμματέων. Αλλά δεν θέλησε. Και όχι μόνο δεν μείωσε αλλά ΑΥΞΗΣΕ τον αριθμό βουλευτών στο Υπουργικό Συμβούλιο που τους έχρισε και Υπουργούς. Με απόφαση των Αρχηγών των δύο κομμάτων που έλαβαν την μικρότερη μειοψηφία στο εκλογικό σώμα που είχαν λάβει ποτέ τα κόμματά τους, 45 βουλευτές «έγιναν και κυβέρνηση». ΓΙΑΤΙ έπραξαν ΕΤΣΙ αντίθετα με τη λαϊκή θέληση που ήθελε «τη λιτότητα και στους εκπροσώπους, λιγότεροι, συντονισμένοι και να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους»;
    Το «κλειδί» για το τι επιδίωξαν και έδωσαν προτεραιότητα οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης με ΑΥΞΗΣΗ υπουργών «με δικούς τους βουλευτές κατ’ αναλογίαν των κομμάτων ΤΟΥΣ» βρίσκεται στα θερινά Τμήματα «διακοπών» της Βουλής. Η συγκυβέρνηση ΘΕΛΕΙ να «περάσει οποιαδήποτε νομοσχέδιά της» με βουλευτές χωρίς κίνδυνο «ατυχήματος» δηλαδή χωρίς τον κίνδυνο να αρνηθούν «κάποιοι» βουλευτές να τα ψηφίσουν.
    Ποια είναι η λύση; Σε αυτά τα τμήματα ΑΡΚΟΥΝ, κατά περίπτωση, ακόμα και ΜΟΝΟ 40 (σαράντα, το πολύ 50) βουλευτές για να υπάρχει «πλειοψηφία ψήφων Βουλής» και να ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ. Ο... Νόμος του Κράτους θα ισχύει και θα ‘χει λάβει «πλειοψηφία» 40 (ή το πολύ 50) Βουλευτών. Δηλαδή με τη μειοψηφία όχι μόνο του συνόλου βουλευτών αλλά και μόνο του κυβερνητικού συνόλου.
    ΄Ετσι, αντί για πράγματι πλειοψηφία 151 βουλευτών ή κατά περίπτωση, έστω 120 βουλευτών για να «περάσει ο νόμος» η Κυβέρνηση ΜΠΟΡΕΙ και με ΜΟΝΟ 40-50 βουλευτές της στις... «διακοπές» της Βουλής και στην περίοδο που έχει «τα μπάνια του ο... λαός» να περάσει οτιδήποτε θελήσει χωρίς να έχει ανάγκη να συμφωνήσει η πλειοψηφία των 151 (ή έστω 120) βουλευτών της Βουλής. Διότι αρκούν για το ίδιο αποτέλεσμα «πλειοψηφίας» ΜΟΝΟ 40-50.
    Δια τούτο, όσο περισσότερο ΑΥΞΑΝΕΙ το... Υπουργικό Συμβούλιο με περισσότερους βουλευτές που γίνονται ΚΑΙ... υπουργοί... τόσο ΜΕΙΩΝΕΙ η Κυβέρνηση τον «κίνδυνο ατυχήματος» στη... θερινή Βουλή, δηλαδή «άρνηση βουλευτή να ψηφίσει τον... νόμο». Διότι: όταν 45 βουλευτές είναι και υπουργοί-υφυπουργοί και ΑΥΤΟΙ είναι ΚΑΙ μέλη του «Τμήματος διακοπών» και αρκούν μόνο 40 βουλευτές για «να περάσει ο νόμος» που φέρνει ο ΙΔΙΟΣ ο Υπουργός ως «μέλος Κυβέρνησης», τότε, ποιος βουλευτής-υπουργός από τους 45 θα αρνηθεί ψήφον, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα και να μην περάσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο; ΟΥΔΕΙΣ, διότι θα ήταν και ασυνεπής, αυτό που εγκρίνει πριν ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου να μην το ψηφίσει μετά ως βουλευτής στο τμήμα «διακοπών». ΄Ετσι, με «πλειοψηφία 40-50 βουλευτών ΤΗΣ» και με 45 Υπουργούς-υφυπουργούς τους ίδιους, η συγκυβέρνηση «κάνει οτιδήποτε θέλει», ενώ αλλιώς ήθελε 151 ή έστω 120 βουλευτές «για πλειοψηφία». Το ίδιο είναι;
    ΄Αλλο ευέλικτο μεν, σχήμα 15-20, άλλο όμως 45 βουλευτές στα Υπουργεία και οι ίδιοι να ψηφίζουν και στη Βουλή «διακοπών» για... «πλειοψηφία μόνο 40 βουλευτών». Αν ήταν μόνο 15-20 στην Κυβέρνηση θα έλειπαν άλλοι 25 υπουργοί, που θα ήταν και  βουλευτές οι ίδιοι στα Τμήματα «διακοπών» για να συμπληρώνουν την... «πλειοψηφία των... 40 (επί συνόλου 300) για τους... νόμους του Κράτους και της... συγκυβέρνησης των ιδίων».
    Το άλλο «ευχάριστο αποτέλεσμα» για τη συγκυβέρνηση και για τους υπόλοιπους βουλευτές που δεν ΘΑ ήταν «πρόθυμοι» να ψηφίσουν, είναι ότι στα... Τμήματα «διακοπών» της Βουλής και της... «πλειοψηφίας μόνο των 40-50 βουλευτών», η Κυβέρνηση ΜΠΟΡΕΙ να... αντικαταστήσει όποιον βουλευτή αυτή θέλει με... άλλον «προθυμότερον» στο... Τμήμα που θα ψηφίσει θετικά. Τέτοιο προνόμιο δεν το έχει στην Ολομέλεια της Βουλής. Και το... συνακόλουθο έτερον «καλόν» είναι ότι ΕΤΣΙ ο... γνωρίζων ή και προσυμφωνών την... αντικατάστασή του ως... «διαφωνών» μπορεί εκ του ασφαλούς να είναι ΚΑΙ «τζάμπα μάγκας» που θα «λέει εναντίον». Αλλά δεν θα ‘χει την ανάγκη μετά να ψηφίζει όσα καταγγέλλει αφού θα ζητά σιωπηρώς την... αντικατάστασή του στη ψηφοφορία και έτσι «και χορτάτος και την πίτα ολόκληρη». Αλλά επιπλέον η Κυβέρνηση «βολεύεται» διότι ΕΤΣΙ χωρίς κίνδυνο «να μην περάσει τον... νόμο» δεν αφήνει μόνο στην... αντιπολίτευση την κριτική, αλλά τα λένε «και οι δικοί της» προς εκτόνωση έχει και... εσωτερικό διάλογο εκ του ασφαλούς αφού οι... ως διαφωνούντες ομιλούντες δεν ψηφίζουν μαζί με τους 40-50 που χρειάζονται για... πλειοψηφία...
    ΄Ετσι, τα Τμήματα «διακοπών» της Βουλής θεραπεύουν κάθε νόσον και... αμαρτίαν «διαφωνούντων βουλευτών» που δεν απαρτίζουν τους ψηφοφόρους της... πλειοψηφίας των 40 επί συνόλου 300 βουλευτών για οποιονδήποτε νόμον θέλει «η συγκυβέρνηση των 45 Υπουργών και βουλευτών του Τμήματος... διακοπών». Αφήνοντας άνευ κριτικής τα θέματα οποιασδήποτε παραγραφής αμαρτημάτων πολιτικών και ασυλίας διαφθοράς κοινών εγκληματιών και «ημέτερων αξιωματούχων» και ποικίλων ΛΙΣΤΩΝ για να πληρώνει μόνο «ο κοινός λαός».
    Το ερώτημα επανέρχεται: ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, αφού ΑΡΚΟΥΝ και επιλέγεται η... «πλειοψηφία» ακόμα και μόνο 40-50 Βουλευτών για... Νόμους και «αποφάσεις Κυβέρνησης» ΓΙΑΤΙ επί χρόνια χρειάζονται 300 και δεν αρκούν ούτε καν 200 για να κάνουν την ΙΔΙΑ δουλειά με τα ΙΔΙΑ αποτελέσματα, να μας καταστρέφουν ή να μας σώζουν με περικοπές αποδοχών 40% σε ΟΛΟ τον.. Λαό τους, αλλά χωρίς ΚΑΜΙΑ περικοπή των δικών τους προνομίων και των «αξιωματούχων τους» αλλά και ΑΥΞΗΣΕΙΣ των Υπουργικών Συμβουλίων τους;

Υ.Γ. ΄Αλλο «αντίδραση» σε οποιαδήποτε απόφαση και συμπεριφορά Κυβέρνησης ή κριτική και για τη «Μικρή ή Μεγάλη ΔΕΗ» κι άλλο «Μεγάλος Σουλτάνος της ΔΕΗ» που όταν επιστρέφει από «τζάμπα διακοπές με χρήματα Λαού από την... Χονολουλού» κρίνει ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ επιχείρηση είναι ΜΟΝΟ δική του, αλλά και η λειτουργία κάθε άλλου Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα εξαρτάται από τη θέλησή ΤΟΥ να το επιτρέψει «ο κάθε λογής Φωτόπουλος». Διότι ΜΟΝΟ ο... λαός απεργεί. Οι... Σουλτάνοι ΔΕΝ απεργούν όποτε θέλουν, αλλά απειλούν και εξουσιάζουν καθημερινά με όποιον τρόπο επιλέγουν ΟΛΟ τον «λαό» που διαφεντεύουν. Αν δεν λείψει η κάθε λογής και επιπέδου νοοτροπία «σουλτανίσκων» τοπικώς και γενικώς οι... Μεγάλοι Αρχηγοί τους θα τους χρησιμοποιούν όπως «μόνο τα δικά τους συμφέροντα βολεύουν» εναντίον ΟΛΩΝ των υπολοίπων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη