Διεκδικεί Ερευνητικό Κέντρο στην Κεντρική Ελλάδα η Ε.Μακρή-Θεοδώρου


«Διεκδικεί Ερευνητικό Κέντρο στην Κεντρική Ελλάδα η Ε.Μακρή-Θεοδώρου».
        Στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία επικεντρώθηκε αυτή τη φορά η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου. Αναφερόμενη στις επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στους παραπάνω τομείς και στον προγραμματισμό δράσεων επίτευξης μεγαλύτερης ανάπτυξής τους, ανέλυσε τους στόχους και τις προτάσεις που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ερευνητικού ιστού της χώρας.
        Συγκεκριμένα, η κα Μακρή τόνισε πως η δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων:
  • Ενισχύει την έρευνα και την ανάπτυξη,
  • Αναβαθμίζει τη θέση της χώρας στην τεχνολογική πρωτοπορία,
  • Αυξάνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων,
  • Δημιουργεί νέες προοπτικές οικονομικής ενίσχυσης,
  • Αναστρέφει το κλίμα φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Έπειτα ωστόσο από την ενδελεχή ενημέρωσή της από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής, η Βουλευτής Φθιώτιδας παρατήρησε πως, η προοπτική ενίσχυσης των ερευνητικών δομών της χώρας διαφαίνεται μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Νότια και Δυτική Ελλάδα, καθώς και την Αττική.
        Αναδεικνύοντας το ουσιαστικό έλλειμμα ανάλογης ενίσχυσης για ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και θέτοντας ως δεδομένη την ύπαρξη σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένο στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, η κα Μακρή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (αρ.πρωτ.:1020/10-7-2014) ζητώντας την επίσημη ενημέρωση των προθέσεων του υπουργού Παιδείας σχετικά με το ζήτημα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη