«Από τη Στερεά Ελλάδα στη Θράκη», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Από τη Στερεά Ελλάδα
στη Θράκη
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
    Με αφορμή το άρθρο της κας Δεσπ. Περπερίδου-Ζούμπου με τίτλο: «Αιδώς Αργείοι! Για τη Θράκη μας», εκφράζω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου όχι μόνο προς εκείνη, αλλά και προς όποιον συμπολίτη μου εκφράζει δημόσια την ανησυχία του, το έντονο ενδιαφέρον του με τα επιχειρήματά του και ιδιαίτερα με ΠΡΑΞΕΙΣ του, για την ενίσχυση οποιασδήποτε Περιφέρειας «τόπου ιδιαίτερης Πατρίδας του», όπου αυτή είναι, με κάθε θεμιτό και έντονα θερμό τρόπο για όσα πιστεύει καλύτερα για την «περιοχή του». Γιατί ΕΤΣΙ το καλύτερο κάθε «τοπικής περιοχής» θα οδηγεί στο συνολικά καλύτερο όλης της χώρας, αρκεί, βεβαίως, να μην εμφανίζεται το φαινόμενο αλλού να δραστηριοποιούνται κι’ αλλού να αδρανούν, ιδιαίτερα αν «εκπρόσωποί τους» αλλού «κυνηγούν οι ίδιοι» κι’ αλλού τα «περιμένουν από... άλλους». Δικαίωμά του να ενεργεί ή αδρανεί καθενός πολίτη, όχι όμως του οποιουδήποτε «αξιωματούχου» διορισμένου ή εκλεγμένου.
    Πολύ περισσότερο όταν μια περιφέρεια στην Πατρίδα δεν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει ή αντίθετα και να αποδυναμώνεται με συμπεριφορές της Κεντρικής Εξουσίας, ιδιαίτερα σε περιοχή όπου εμφανίζονται «σημάδια με πρόσθετους ιδιαίτερους κινδύνους». Επειδή επί χρόνια εξαντλώ από την πλευρά μου (κατ’ επιλογήν μου, μόνο) ως ΠΟΛΙΤΗ, κάθε δυνατότητα και μέσο στις προσπάθειες για την γενέτειρα και τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα, κατανοώ τη θερμή πατριώτισσα από τη ΘΡΑΚΗ που θέλησε να ευχαριστήσει Στερεοελλαδίτη (Στερεοέλληνα, προτιμώ τον προσδιορισμό) που δεν περιορίστηκε μόνο στο «τοπικό ενδιαφέρον του», αλλά προσπάθησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον και ενέργειες ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ μιας άλλης περιφέρειας, «της δικής της γενέτειρας» της ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ που ΠΡΕΠΕΙ να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ μας, λόγω μιας «ιδιαίτερης μορφής θεμάτων» της περιοχής, που ξεφεύγουν από τα συνήθη «τοπικά προβλήματα» άλλης περιφέρειας του Κράτους.
    Ιδιαίτερη υποχρέωση να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες για τον ιδιαίτερα καλό λόγο της κας Δεσπ. Περπερίδου-Ζούμπου κατά την κρίση της στο πρόσωπό μου «Στερεοελλαδίτη που έχει ανοιχτά μάτια και ορθή κρίση», λόγος από μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ από τη ΘΡΑΚΗ «για τα τεκταινόμενα στα βορειοανατολικά σύνορα της Μεγάλης Πατρίδας μας, ΕΛΛΑΔΑΣ», όπως καταγράφει στο άρθρο της, αφού είχε παρακολουθήσει σειρά κειμένων μου, πριν και μετά τις «ευρωεκλογές», για τη ΘΡΑΚΗ και το ενδιαφέρον μου «από τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα», που είναι και ενδιαφέρον ΟΛΩΝ των Ελλήνων για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ σε όλα τα σημεία του Ορίζοντα, απλώς ουσίας ενημέρωση παντελώς ελλείπει και συντονισμός προσπαθειών μας.
    Η ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΑ από τη... ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα απάντησε και ανέπτυξε επιχειρήματα, αναλυτικά τις τοποθετήσεις της και τη δικαιολογημένη ανησυχία της, εξέφρασε έντονα το ενδιαφέρον της για την ουσία του θέματος και αυτός είναι ιδιαίτερος λόγος που επιβάλλει την ανταπόδοση των ευχαριστιών γιατί καλεί σε συστράτευση για τη ΘΡΑΚΗ την «τοπική της Πατρίδα» και όχι μόνο, αλλά και για την Μεγάλη ΠΑΤΡΙΔΑ μας ΕΛΛΑΔΑ, όπως τονίζει.
    Ιδιαίτερα η πολύ θερμή υιοθέτηση από τη ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΑ των επί χρόνια προσπαθειών από τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ για ΙΔΡΥΣΗ και λειτουργία Σχολής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, που τώρα προτείνω να ιδρυθεί σε Πανεπιστήμιο στη ΘΡΑΚΗ, αποτελεί μια καλή βάση κοινών ευρύτερων προσπαθειών.
    Βεβαίως, ο ιστορικός, ο εξειδικευμένος πολιτικός επιστήμονας θα είχαν πολλά να συμπληρώσουν, διευκρινίσουν ή και να διαφοροποιηθούν ακόμα και ως «συνωστισμό πληθυσμών σε... παραλίες», αλλά μέσα στην απίστευτης έντασης και διάρκειας «ύφεση και λιτότητα που έχει ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ σε οποιαδήποτε ενημέρωση ΛΑΟΥ» για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει ΤΩΡΑ στις... «περιοχές της χώρας και γύρω από την ΠΑΤΡΙΔΑ μας» μια... χαραμάδα φωτός για στοιχειώδη έστω ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν την Πορεία ΜΑΣ ως (ποιου;) ΣΥΝΟΛΟΥ (απροσδιορίστου σύνθεσης;) αλλά έστω και ως απλή «συζήτηση ουσίας» ΠΑΝΤΕΛΩΣ λείπει από υπεύθυνους.
    Με την Ψυχή ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ στην ορμή της για την ενίσχυση της ιδιαίτερης Πατρίδας της, της ΘΡΑΚΗΣ και με τη Φλόγα Πίστης στη Μεγάλη Πατρίδα μας Ελλάδα, η κα Περπερίδου-Ζούμπου συνεγείρει σε μια συνένωση προσπαθειών και πιστεύω θα αναλάβει πρωτοβουλίες πέραν του άρθρου της στο οποίο μια εκ παραδρομής, της στιγμής, υποθέτω, παράλειψη θα μου επιτρέψει να συμπληρώσω, επειδή «τουρκική» μειονότητα ΔΕΝ υπάρχει, στο τέλος της τέταρτης παραγράφου συμπληρώνω με την τεκμαιρόμενη άδειά της, ένα δήθεν πριν την «τουρκική» μειονότητα, θα τολμούσα να γράψω με επιφύλαξη: «σε μια από τις ιδιόμορφα θρησκευτικοπολιτισμικές κοινότητες». Και θα έλεγα ότι «καλή Κυβέρνηση είναι ΜΟΝΟ αυτή που ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τον πολίτη», αλλά είναι ζητούμενο, ως πολίτης το επιζητώ υπευθύνως και ΔΕΝ υπάρχει.
    Μετά την αναδημοσίευση στην έγκριτη πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», της πρόσκλησης για «ενδιαφέρον στη Θράκη», είχα ενθαρρυντικά τηλεφωνήματα αγνώστων, μέχρι τότε, συμπατριωτών από ΘΡΑΚΗ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, πιστεύοντας ότι είμαι «ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ», επειδή δημόσια εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ... αλλιώς πώς... «τοπικά» από τη Στερεά ζητώ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ως «τοπικά» για τη ΘΡΑΚΗ;
    Μηνύματα Πίστης και απεριόριστης διάθεσης συστράτευσης για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Πολιτισμό Ανθρώπου όπου ΓΗΣ σε τούτο τον πλανήτη σε κάθε εποχή με οποιεσδήποτε συγκυρίες τοπικώς και γενικώς. Το δικό της μήνυμα και πρόσκληση όπως κι αν και προς όποιους αποδέκτες «εξέπεμψε το μήνυμά της» μια ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΑ από τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα, το ΕΣΤΕΙΛΕ. Απάντησε και ανταπαντώ, ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Οι «εκπρόσωποι» τοπικώς και γενικώς για τα... «τεκταινόμενα» τοπικώς και γενικώς, ΤΙ... ενημέρωσαν ή έστω ΤΙ απαντούν ή... μήπως απέχουν;

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη