Ημέρες Συνεργασίας: Επιχειρήστε με Ανοιχτό Λογισμικό, Τεχνόπολις - Γκάζι


Ημέρες Συνεργασίας”
Επιχειρήστε με Ανοιχτό Λογισμικό
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014
INNOVATHENS, Τεχνόπολις
Πειραιώς 100, Γκάζι

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr)  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Επιχειρήστε με Ανοιχτό Λογισμικό", τη Δευτέρα 7 Ιουλίου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο ΙNNOVATHENS στην Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 18.00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί το πώς μια start-up ή υφιστάμενη επιχείρηση μπορεί να οργανωθεί και να μετατραπεί σε virtual e-business,  με μείωση του κόστους επικοινωνίας, ελαχιστοποίηση εκτυπώσεων και τριπλασιασμό της παραγωγικότητας, μόνο με ανοικτό λογισμικό. Την εκδήλωση υποστηρίζει η εταιρεία ErgoQ, η οποία με το καινοτόμο σύστημα ErgoQube παρέχει ένα web 2.0 περιβάλλον εργασίας βασισμένο σε ανοικτό λογισμικό που επιτρέπει στον καθένα, οπουδήποτε και εάν βρίσκετε, να βρίσκει την πληροφορία που χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται, με ελάχιστο κόπο και χρόνο.

Αρχικά θα παρουσιαστεί το δίκτυο Enterprise Europe Network - Hellas και οι υπηρεσίες που προσφέρει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, μέσω διακρατικών επιχειρηματικών συνεργασιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών για τη διαχείριση της καινοτομίας.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το καινοτόμο σύστημα της ErgoQ, με παραδείγματα για την εφαρμογή του στις καθημερινές εργασίες μια σύγχρονης επιχείρησης.   Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πώς οι καθημερινές εργασίες γίνονται προσβάσιμες μέσω web, με mobile apps κινητού τηλεφώνου ή/και tablet, χρησιμοποιώντας το ανοικτό λογισμικό  ErgoQube και τις διαθέσιμες επεκτάσεις του, με τα πλεονεκτήματα του  προσιτού κόστος, πολυγλωσσικότητας και χρήσης τεχνολογιών αιχμής.

*      Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σχετική φόρμα.
*       
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο www.ellak.gr και στο www.enterprise-hellas.gr



Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commonsκαι είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων  
Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.  Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).    

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη