Εκδήλωση για την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής Δομοκού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιαδώνας

Εκδήλωση για την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής Δομοκού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιαδώνας

Μια εξαιρετική και ξεχωριστή εκδήλωση, με τίτλο  «Βιώματα και αναμνήσεις από τη σχολική ζωή στην επαρχία Δομοκού», εκδήλωση για την ιστορία της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλιαδώνας. Η εκδήλωση  είχε ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη συστράτευση των κατοίκων της περιοχής Δομοκού για τη συλλογή, καταγραφή και διάσωση αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ Μπενιάτα Ελένη, Προϊσταμένη Σχολικών Συμβούλων Στερεάς Ελλάδας, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου, ο κ.  Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας και Συγγραφέας, ο κ.  Σπύρος Μπαϊκούσης, Αρχαιολόγος, Διευθυντής Εσπερινού Λυκείου Λαμίας και ο κ. Δημήτρης  Καρέλης, Υπάλληλος ΔΕΗ, Συγγραφέας.  Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος στην εξαιρετική ομιλία του, εκτός των άλλων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην, όπως τόνισε, «βάρβαρη πράξη» του γκρεμίσματος του παλιού Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού. Τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Ιωάννης Τράντας.
Στην εκδήλωση στο παλιό σχολείο της Φιλιαδώνας,  παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή - Θεοδώρου και κ. Βασίλης Κυριακάκης, άτομα που έχουν αποφοιτήσει από σχολεία του Δομοκού και έχουν καταξιωθεί στο χώρο των γραμμάτων και των επιστημών, εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στα σχολεία της περιοχής, πολλά ακόμη μέλη της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Φθιώτιδας και πλήθος κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι ξαναθυμήθηκαν και ξανάζησαν στιγμές από τις χαρές, την ξεγνοιασιά, αλλά και τις αγωνίες και τις στερήσεις των μαθητικών χρόνων, δασκάλους και δασκάλες που άφησαν το στίγμα τους στα σχολεία απ’ όπου πέρασαν και αξίζει να μνημονεύονται.
Ήταν μια όμορφη βραδιά, κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την εκπλήρωση των στόχων του Συλλόγου για την Ιστορία της Εκπαίδευσης «Μιχάλης Παπαμαύρος», που δεν είναι άλλοι από τη συλλογή, καταγραφή και διάσωση αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής της Φθιώτιδας, όπως τόνισαν κ.  Ελένη  Μπενιάτα και ο  Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: Ο Σύλλογος για την Ιστορία της Εκπαίδευσης «Μιχάλης Παπαμαύρος», η Γεωμυθολογική Εταιρεία και ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού.
 











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη