Ο Θ. Τουσιάδης, με το τέλος της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στ. Ελλάδος

  Θ. Τουσιάδης
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το τέλος της θητείας του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου της Στ. Ελλάδος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά και όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους για την συνεργασία και για τις προσπάθειες που όλοι μαζί καταβάλαμε με κοινό στόχο την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Σαν Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος ήμασταν πάντα θετικοί και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων της Περιφέρειας.
Πέρα όμως από την διαχείριση της καθημερινότητας (στην συγκεκριμένη περίπτωση , της κρατικής μιζέριας) το Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος έκανε και προτάσεις αποβλέποντας στην ουσιαστική, άμεση ανάπτυξη της Στ. Ελλάδος άσχετα με τις κάκιστες καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια  σαν χώρα.
Προτείναμε :
1.    Να προχωρήσει η δημιουργία μεγάλης μαρίνας στα Κ. Βούρλα όπως ζητάει εδώ και χρόνια ο δήμος Κ. Βούρλων.
2.    Να αξιοποιηθούν τα παραδοσιακά ακίνητα των Κ. Βούρλων που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα και κυριολεκτικά καταρρέουν.
3.    Να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η επένδυση του Atalanti Hills που καθυστερεί επί χρόνια λόγω της απίστευτης – αδιανόητης γραφειοκρατίας του Ελληνικού κράτους.
4.    Να διερευνηθεί η δυνατότητα ιδρύσεως μη κρατικού Πανεπιστημίου πολύ υψηλού επιπέδου με έδρα τους Δελφούς ή τις Θερμοπύλες και με αντικείμενο την έρευνα, μελέτη και διάδοση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού σε συνεργασία με αντίστοιχα κορυφαία ξένα πανεπιστήμια .
5.    Να αναπτυχθεί το λιμάνι της Στυλίδας και να δημιουργηθεί διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο στα πρότυπα του λιμένος Πειραιώς .
6.    Τέλος υπάρχει το τεράστιο θέμα της εκμεταλλεύσεως των ιαματικών νερών το όποιο θα πρέπει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα με όσο γίνεται πιο υψηλούς στόχους (σε Ευρωπαϊκά πρότυπα) και σε συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Όλα αυτά τα θέματα θέλω και ελπίζω ότι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο , στο οποίο εύχομαι κάθε επιτυχία, να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό του τόπου.
                                                                    Θ. Τουσιάδης
                                                            Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                 «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη