Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου Μακρακώμης

"Όσο κτίζονται Εκκλησίες δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία"
Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου (Πάππας) του Δήμου Μακρακώμης ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Τετάρτη 13 Αυγούστου το πρωί.


Το ιερό Παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι κτισμένο με καλαίσθητη πέτρα και βρίσκεται σε ένα πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον. Ανεγέρθη δε με πρωτοβουλία και δαπάνες της οικογενείας του κ. Γεωργίου Μελισσά και ολοκληρώθηκε με τη συμπαράσταση των ευσεβών ενοριτών.

Στο τέλος της τελετής, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που ευλόγησε ένα ακόμη Ιερό Θυσιαστήριο στο οποίο θα τελείται η Θεία Λει­τουρ­γία, θα αγιάζονται οι πιστοί και θα μνη­μο­νεύο­νται εσαεί τα ονόματα των κτιτό­ρων. Συνεχάρη τον Εφημέριο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους δωρητές και τόνισε ότι όσο κτίζονται Εκκλησίες δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, πριν αναχωρήσει για τη Λαμία, συνοδευόμενος από τους Ιερείς επισκέφθηκε τον ιστορικό ενοριακό ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στα θυρανοίξια παρέστησαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μακρακώμης & Τυμφρηστού Πρωτοπρ. Ηλίας Σκαρλάτος και Σπερχειάδος & Γαρδικίου Πρωτοπρ. Δημήτριος Κυρίτσης και άλλοι ιερείς της περιοχής, o Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μπότσης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος και πολλοί κάτοικοι του χωρίου και των περιχώρων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη