Ο Σύλλογος «Τραχίνα» στην παγκόσμια λαμπαδηδρομία Peace run 2014

Ο Αθλητικός Σύλλογος  Φθιώτιδας η "Τραχίνα" , πιστός στις αρχές του για τη διάδοση του αθλητισμού μέσω της ευγενούς άμιλλας  αλλά και τη συμμετοχή του σε πολιτιστικά δρώμενα θα συμμετάσχει στην μεγαλύτερη παγκόσμια λαμπαδηδρομία για την ειρήνη, που θα βρίσκεται στη Λαμία το Σάββατο 27-9-2014.
Αθλητές του συλλόγου μας θα υποδεχθούν τη φλόγα στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και από κει θα τη συνοδεύσουν τρέχοντας τη διαδρομή, μέχρι το κέντρο της πόλης .
 Η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία του κόσμου για την ειρήνη συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβώνα μέχρι το Βελιγράδι
Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Λισαβώνα  φιλοξένησε την τελετή έναρξης του "Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run" στην Ευρώπη (από το 2005-2012 γνωστού επίσης ως World Harmony Run).
Από τη Λισαβώνα μια διεθνής ομάδα δρομέων μεταφέρει μία αναμμένη δάδα ως σύμβολο ειρήνης-περνώντας την από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά- με κατεύθυνση προς τα ανατολικά διασχίζοντας όλη την Ευρώπη.
Οι δρομείς επισκέπτονται σχολεία, ομάδες και οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αξιωματούχους και αθλητές για να μοιραστούν μαζί τους τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Οι δρομείς  διανύουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.
Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το Γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. Το απλό μήνυμα του Γύρου:
 "Το πρώτο βήμα είναι το δικό σου" έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Το 2014  διεξάγονται Γύροι σε όλες τις ηπείρους  περνώντας από περισσότερες από 100 χώρες. Οι δρομείς διανύουν συνολικά περίπου 100 χιλιόμετρα τη μέρα, ενώ ένα ή δύο οχήματα  ακολουθούν τις ομάδες των δρομέων καθώς  μεταφέρουν τη δάδα από πόλη σε πόλη με τον κάθε δρομέα να καλύπτει κατά μέσο όρο 10 με 30 χιλιόμετρα.
Για αυτό το λόγο , καλούμε όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια , να υποδεχθούν τη φλόγα το Σάββατο στις 7 το απόγευμα , στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με εκτίμηση
το ΔΣ PEACE RUN στην Ελλάδα από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου          

Η μεγαλύτερη λαμπαδιδρομία του κόσμου για την ειρήνη συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβώνα μέχρι το Βελιγράδι
Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Λισαβώνα  φιλοξένησε την τελετή έναρξης του “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run” στην Ευρώπη (από το 2005-2012 γνωστού επίσης ως World Harmony Run).
Από τη Λισαβώνα μια διεθνής ομάδα δρομέων μεταφέρει μία αναμμένη δάδα ως σύμβολο ειρήνης-περνώντας την από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά- με κατεύθυνση προς τα ανατολικά διασχίζοντας όλη την Ευρώπη.
                                                    
Οι δρομείς επισκέπτονται σχολεία, ομάδες και οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αξιωματούχους και αθλητές για να μοιραστούν μαζί τους τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Οι δρομείς  διανύουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.
Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το Γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. Το απλό μήνυμα του Γύρου:
 “Το πρώτο βήμα είναι το δικό σου” έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
                         
Το 2014  διεξάγονται Γύροι σε όλες τις ηπείρους  περνώντας από περισσότερες από 100 χώρες. Οι δρομείς διανύουν συνολικά περίπου 100 χιλιόμετρα τη μέρα, ενώ ένα ή δύο οχήματα  ακολουθούν τις ομάδες των δρομέων καθώς  μεταφέρουν τη δάδα από πόλη σε πόλη με τον κάθε δρομέα να καλύπτει κατά μέσο όρο 10 με 30 χιλιόμετρα.
Πολλές παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Mandela, ο Πρόεδρος Mikhail Gorbachev, η Μητέρα Τερέζα και ο  Carl Lewis υπήρξαν υποστηρικτές του Γύρου.
 Ο Carl Lewis, εκπρόσωπος του Γύρου έχει δηλώσει: “Μεταφέροντας τη Δάδα εκατομμύρια πολίτες κάνουν ένα βήμα για την αρμονία και γεφυρώνουν τα πολιτιστικά και κοινωνικά σύνορα που χωρίζουν τα έθνη”.

Ο Γύρος είναι ένα αθλητικό γεγονός μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντές με μοναδικό σκοπό του αγώνα την ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των λαών από όλα τα έθνη. Ο Γύρος Ειρήνης δε στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ή την προβολή πολιτικών σκοπών. Μπορεί να συμμετέχει ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας είτε είναι αθλητής είτε όχι. Μεταφέρετε τη Δάδα λίγα βήματα, κάποια μέτρα, μερικά χιλιόμετρα ή απλά βγείτε στο δρόμο και επευφημήστε τους δρομείς που τρέχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Γύρο της Ειρήνης και την πρόοδο των ομάδων που τρέχουν επισκεφτείτε το “Live from the road” στην ιστοσελίδα www.peacerun.org.
Country coordinator: Greece
Magda Hajdu    210 2411171      6988055212  


                             Εικόνες από την λαμπαδηδρομία  2010 – 2012
 
                                                    PEACE RUN 2014 ΕΛΛΆΔΑ                       
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24 Σεπτέμβριου  - ΣΑΜΟΣ με πλοίο στον Πειραιά
25 Σεπτέμβριου - Πειραιάς - Αθήνα (10χλμ)
26 Σεπτέμβριου - Αθήνα –Θήβα  - Αλίαρτος - Λιβαδειά (101χλμ)
27 Σεπτέμβριου - Λιβάδια – Αμφίκλεια - Λαμία (96χλμ)
28 Σεπτέμβριου - Λαμία - Δομοκός - Φάρσαλα - Λάρισα (147χλμ)
29 Σεπτέμβριου - Λάρισα – Λεπτοκαρύα  - Κατερίνη - Αλεξάνδρεια (138χλμ)
30.September   -  Αλεξάνδρεια - Εύζωνοι (80χλμ)

ΣΥΝΟΛΟ χλμ   572

 


   Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ EIRINH  2014

Η "Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη " (Peace Run international) είναι μια παγκόσμια λαμπαδηδρομία που επιχειρεί να προωθήσει την διεθνή φιλία και να δείξει τον τρόπο για ένα πραγματικό κόσμο ενότητας.
Φέτος μια διεθνής ομάδα δρομέων θα μεταφέρει περνώντας από περισσότερες απο 70 χώρες σ’ όλη την υφήλιο μια φλεγόμενη δάδα, σύμβολο της φλόγας της ανθρώπινης ενότητας,.
Στη διάρκεια της πορείας, ενώνονται με τους δρομείς κάτοικοι από χιλιάδες τοπικές κοινότητες, οι οποίοι περνούν την δάδα από χέρι σε χέρι, μαζί με τα όνειρά τους για ένα κόσμο ενότητας και αρμονίας.
Κατά το πέρασμά της, η Πορεία αγγίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι δρομείς επισκέπτονται σχολεία, κοινότητες, αθλητικά σωματεία και τοπικούς και διεθνείς κυβερνητικούς οργανισμούς για να μοιραστουν την έμπνευση και τον ενθουσιασμό τους αποσκοπώντας στην Παγκόσμια Ειρήνη.
Η Πορεία είναι μια απτή έκφραση της ουσιαστικής ανάγκης της ανθρωπότητας για φιλία και κατανόηση και βοηθά να ενωθούν οι εθνικές προσπάθειες για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Δεν επιχειρεί να συγκεντρώσει χρήματα ή να προωθήσει πολιτικές σκοπιμότητες, παρά μόνο να δημιουργήσει καλή θέληση μεταξύ των ανθρώπων και των εθνών.

Συμμετοχή

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη: αθλητές και μη, νέοι και γέροι. Ακόμα και εσύ μπορείς να γίνεις ένα κομμάτι αυτού του παγκόσμιου γεγονότος...το μόνο που χρειάζεται είναι η πίστη σου για παγκόσμια ειρήνη και αρμονία.
Μπορείς να κρατήσεις την Δάδα για λίγα μέτρα, μερικά τετράγωνα ή κάποια μίλια. Ή μπορείς να βγείς και να ενθαρρύνεις τους δρομείς καθώς περνούν από την κοινότητά σου. Μπορείς επίσης να συμμετέχεις με τους μαθητές, με τους διάσημους και με τους επισήμους σε μια από τις χιλιάδες εκδηλώσεις υποδοχής κατά μήκος της διαδρομής.

      Ο Ιδρυτής

Η Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη Peace run ιδρύθηκε από τον Sri Chinmoy (1931-2007), που πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι ένας δυναμικός τρόπος για να προωθηθεί η παγκόσμια αρμονία και κατανόηση. Ο Sri Chinmoy είναι πασίγνωστος ως διεθνής οραματιστής της Παγκόσμιας ειρήνης, και έχει ενώσει ανθρώπους από πολλούς πολιτισμούς, εθνικότητες και τρόπους ζωής για να δουλέψουν για έναν πιο ικανοποιητικό κόσμο. Αθλητής, φιλόσοφος, καλλιτέχνης και ποιητής, ο Σρι Τσινμόυ έχει αφιερώσει την ζωή του στην προώθηση των ιδανικών της παγκόσμιας Ειρήνης και της Ενότητας.

Οι Διοργανωτές


Σε κάθε χώρα που συμμετέχει δημιουργούνται ομάδες σκυταλοδρόμων από ανθρώπους από κάθε όψη της ζωής, που έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους για να υπηρετήσουν τον στόχο στον οποίο πιστεύουν. Διοργανωτής της λαμπαδηδρομίας είναι ο Sri Chinmoy Marathon-Team, ο μεγαλύτερος σύλλογος δρομέων μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο,
Το διεθνές δίκτυο εθελοντών υποστηρίζει πάνω από 500 αθλητικά γεγονότα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου και του "Sri Chinmoy", του ετήσιου αγώνα δρόμου των 3100 μιλίων .


          

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη