Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Ομβριακής

Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου εόρτασε με λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου στην Ομβριακή Δομοκού, όπου φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Οσίου.  
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Περί το τέλος του Εσπερινού  πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της τιμίας Κάρας του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους της Ομβριακής και στη συνέχεια οι Μοναχές με πιστούς μετέφεραν πεζή την τιμία Κάρα στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου.
Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 6 Οκτωβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Ομβριακής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Έψαλλε δε πολυμελής χορός Μοναζουσών από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Πρώτης Σερρών, της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.  
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία των αγίων και την ζωντανή παρουσία τους στη ζωή μας, μέσα από περιστατικά της Αγίας Γραφής, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι άγιοι είναι ολοζώντανοι, έχουν συνείδηση των προβλημάτων που περνάμε και μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο γενικά, για τη σωτηρία μας αλλά και στα ειδικά προσωπικά μας προβλήματα.  
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και ευχα­ρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ που αντα­πο­κρίθηκε στην πρόσκλησή και ελάμπρυνε με την παρουσία του και τον θεολογικό του λόγο την πανήγυρη, τονίζοντας και την ιδιαίτερη σχέση του Σεβασμιωτάτου με τον Άγιο Ιωάννη, καθότι είναι ο Υμνογράφος της ιεράς του Ακολουθίας, που ψάλετε στην Ιερά Μονή. Ευχήθηκε δε σε όλους να είναι δυνατή η παρουσία του Αγίου Ιωάννου και να πρεσβεύει ο Όσιος υπέρ του ιδίου, καθώς την ημέρα αυτή συμπλήρωσε 18 έτη Αρχιερωσύνης,  να συνεχίζει να εργάζεται θεαρέστως προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν του ποιμνίου του.
Στους εορτασμούς παρέστησαν ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, άλλοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ομβριακής και πλήθος προσκυνητών. 

(φωτο: imfth.gr / Δημήτρης Ανάγνου)






 




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη