Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραϊσκου με γονείς και Εκπαιδευτικούς της Φθιώτιδας





 Συνάντηση με τη  Συντονιστική Επιτροπή Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε  σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραϊσκος με αφορμή  τα θέματα της μεταφοράς μαθητών.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με μεταφορές μαθητών, οι οποίες όμως στο σύνολο τους προέκυψαν με διευθετήσεις, από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την χωροταξική κατανομή.
    Όπως σημειώθηκε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σε αρκετές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην περιοχή Μώλου- Καμένων Βούρλων έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου απέβησαν όμως άγονες και επαναλαμβάνονται.
    Συγχρόνως με απόφαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κρίθηκαν ότι χρειάζονται μεταφορά και παιδιά που ήταν εκτός χωροταξικής κατανομής.
Ήδη οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι θέμα χρόνου η διευθέτηση του.
    Όσον αφορά την περιοχή του τέως Δήμου Γοργοποτάμου βρίσκονται σε εφαρμογή λύσεις με ανασύνθεση δρομολογίων για να λυθεί το θέμα των μικρών παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού, το ίδιο και στην περιοχή της Λάρυμνας
    Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη αναμένονται και καινούριες αποφάσεις είτε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Φθιώτιδας είτε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας  με νέες ανακατατάξεις του μαθητικού δυναμικού, για τις οποίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας θα πρέπει  να ξεκινήσουν την διαγωνιστική διαδικασία με τις απαραίτητες αποφάσεις οργάνων.
     Να επαναλάβουμε ότι η μεταφορά των μαθητών είναι μία δυναμική διαδικασία η οποία θα εξελίσσεται σχεδόν όλη τη χρονιά, είτε με νέα δρομολόγια διαφόρων μεταφορικών μέσων, είτε με τροποποιήσεις-επεκτάσεις, είτε καταργήσεις δρομολογίων κατά περίπτωση.
    Τέλος η Π.Ε .Φθιώτιδας επιμένει προς την κατεύθυνση τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων,  έτσι ώστε η μεταφορά των μαθητών να αποκτήσει μία ευελιξία, ιδιαίτερα για τους μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες της Π.Ε. Φθιώτιδας.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη