Ανάγκα και Θεοί πείθονται (Γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος)

Επιτέλους συμφωνία στο παραπέντε (Γράφει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος) 

ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!!!

Ελπίδες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη σταθερότητα

«Ανάγκα και Θεοί πείθονται». Τώρα από ποιον ακούστηκε το αρχαίο ρητό στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Άλλοι λένε πως το ψιθύρισε ο Δικός μας ο Βαρουφάκης και άλλοι λένε πως το βροντοφώναξε ο Σόϊμπλε. Θα μάθουμε… Βρέθηκα στις Βρυξέλλες την πρωτεύουσα της Ευρώπης –λόγω της έδρας της ευρωπαϊκής επιτροπής αλλά και έδρα του ΝΑΤΟ- για να παρακολουθήσω από κοντά τις επαφές, τις διαβουλεύσεις, το παρασκήνιο του κρίσιμου   Eurogroup για την πατρίδα μας.                                            Με έφαγε η αγωνία! Αντί να περιμένουμε και να σκεφτόμαστε τις αποκριάτικες χαρές, καρναβάλια, κούλουμα και χαρταετούς περιμέναμε νεότερα για συμφωνία ή ρήξη. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο στριμωγμένος σε μια αίθουσα και αποφάσισα να βγω έξω στην πόλη να πάρω ανάσες..                                                            
Είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη.
Μια πόλη που είναι γεμάτη από βάφλες ,σοκολάτες και πατάτες τηγανητές με μαγιονέζα.
Απίστευτα μαγαζιά με υπέροχες σοκολάτες. Πανέμορφες και προκλητικές βιτρίνες όπου τις φτιάχνουν μπροστά σου .Μαγαζιά που πουλάνε πατάτες με μαγιονέζα που είναι το δικό τους εθνικό πρόχειρο φαγητό.
Πανέμορφα κτήρια στην παλιά πόλη, με κεντρικό τους σημείο την Grand place. Τις μέρες των γιορτών τα κτήρια «ζωντανεύουν» μόλις πέσει το σούρουπο με τον ήχο και το φως.
Η «νέα πόλη είναι με ωραία αρχιτεκτονικά, μεγάλα συνήθως γυάλινα κτήρια.
                                                                      Εδώ στο κέντρο της Ευρώπης συναντάς άτομα από όλη τη γη. Τα τουριστικά μαγαζιά τα έχουν κυρίως Άραβες, ενώ στα taxi συναντάς ακόμα και Ιρανούς. Είναι μια ευχάριστη πολύχρωμη κοινότητα όλη η πόλη, υπάρχει δε και Ελληνική «γειτονιά».      Περπάτησα αρκετή ώρα και ξαφνικά άρχισα να κρυώνω. Χώθηκα κάπου να πιώ κάτι ζεστό. Ζεστάθηκα. Κόλλησα το πρόσωπό μου στο τζάμι να βλέπω έξω και αναρωτιόμουν αν θα έρθει ή δεν θα έρθει η συμφωνία. Στο διπλανό μου τραπεζάκι μια παρέα από τέσσερα άτομα συζητούσαν πολύ έντονα στα Γαλλικά και μιλούσαν απ’ ότι κατάλαβα για την πατρίδα μας. Έστησα αυτί και τους άκουσα να μιλάνε πως στο  Eurogroup αποφασίστηκε να γίνει μονομαχία μεταξύ Σόϊμπλε και Βαρουφάκη στην GRANDE PLACE των Βρυξελλών! Άκουσα καλά? Αναρωτήθηκα.   Θόλωσε ξαφνικά το τζάμι απ την ανάσα μου, η ομίχλη έγινε μαύρη και έξω τίποτα δεν μπορώ να δώ… Καημένη Πατρίδα!! Φαντάζομαι τον Βαρουφάκη ποιμένα να τα βάζει και να δίνει τη μάχη του με 18 Λύκους σε μια προσπάθεια να σώσει το κοπάδι του. Θαρρώ σπουδαίος ποιμένας ο Γιάνης. Γενναίος , με αυτοπεποίθηση, ευφυής, γυμνασμένος και ευκίνητος μπορεί και να τα καταφέρει. Μπορεί να φτάσει στο …πεπρωμένο του να λυθούν τα μάγια που δένουν τους Ευρωπαίους και να ξυπνήσει η κοιμισμένη προλετάρια Ευρώπη!! Ας είναι ο Γιάνης ο βοσκός που με το λιανοτούφεκό του  με μιας σκότωσε 20 (αν βάλουμε Ντράγκι και Λαγκάρντ μαζί με τους …λύκους).   Ο ήχος του κινητού τηλεφώνου μου με διέκοψε απ΄τις φαντασιώσεις μου.  «επιτέλους συμφωνία», μου λένε συνεργάτες μου. Γυρίζουμε στην πατρίδα.    
                        

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη