Γλύφα: Εορτασμοί και εκδηλώσεις για το νησάκι μας (Άγιος Νικόλαος εν Βουνένοις)


Σήμερα 8 Μαΐου έγιναν οι πρώτοι των εορτασμών για τον Άγιο Νικόλαο εν Βουνένοις τον Νεώτερο.


Αφού φύγαμε με το ferryboat για το νησάκι μας με το ferryboat Αμάλθεια ,το οποίο είναι και χορηγία της εταιρείας Evoikos Lines για τη μεταφορά τόσου μεγάλου πλήθους πιστών,φτάσαμε στο υπέροχο νησάκι του Αγίου Νικολάου μόλις λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Γλύφας.


Η έλευση του κόσμου για ακόμη μία χρονιά ξεπέρασε κάθε δεδομένο μιας και πλέον αυτή η τοπική μας γιορτή έχει ακουστεί παντού κι έτσι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή,έρχονται και γιορτάζουν μαζί μας.




Στους εορτασμούς συμμετείχαν ο Αρχικελευαστής κ.Σκουρτανιώτης,ο πρόεδρος του Δ.Σ.Στυλίδας κ.Πάλλας,ο Αντιδήμαρχος Πελασγίας κ.Αχινιώτης,ο πρόεδρος της Δ.Κ.Στυλίδας κ.Κατσικονούρης,η πρόεδρος της Δ.Κ.Πελασγίας κα.Τριανταφυλλοπούλου,ο πρόεδρος της Τ.Κ.Γλύφας κ.Παπακωνσταντίνου,ο δημοτικός σύμβουλος κ.Πρεμέτης αλλά και η πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας,του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχιλλείου και πολύ μεγάλο πλήθος πιστών.






Έγινε  ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η αρτοκλασία και η συμμετοχή των πιστών στους ψαλμούς δημιούργησε ένα συγκινησιακό κλίμα.




Αμέσως μετά έγινε περιφορά της εικόνας και τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη ανθρώπων που έχουν φύγει αλλά μας λείπουν στην ράμπα και στο  εικονοστασάκι που έχουν ανεγερθεί στην μνήμη τους.




Μέσα σε αυτή την έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ,έφτασε η ώρα να φύγουμε από το νησάκι και να επιστρέψουμε στην Γλύφα.




Εκεί και με την άψογη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου τα χορευτικά τμήματα (ενηλίκων &παιδικό) μας παρουσίασαν χορούς απ' όλη την Ελλάδα μαζί με τον δάσκαλο τους κ.Κυροδήμο.




Έπειτα το άφθονο φαγητό που είχε φτιαχτεί από τις νοικοκυρές του χωριού και το κρασί του κ.ξυνέλη μοιράστηκαν στους φίλους μας που φιλοξενήσαμε για μια ακόμη φορά στην γιορτή μας και που μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία τους στο χωριό μας.



Να ευχηθούμε και του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε και πάλι τον Άγιο Νικόλαο μας και αύριο το πρωί θα παρακολουθήσουμε και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μιας και θα φύγουμε από την Γλύφα με το Αμάλθεια στις 8:15 π.μ.

Πλούσιο Φωτογραφικό Υλικό θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην σελίδα μας 


αλλά και στην σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη