Β. Αργύρη: Κανονικά Λειτουργεί Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Του Δήμου Λαμιέων

Τι απάντησε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Δήμου Λαμιέων η Αντιδήμαρχος κ. Βίββιαν Αργύρη για τις πρόσφατες καταγγελίες για ελλείψεις στα ράφια του, στον ραδιοφωνικό σταθμό lamiaFM1.
Απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και ότι η δημοτική αρχή κάνει τα αδύνατα δυνατά να εξυπηρετηθούν οι δημότες ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες. Αναφορικά με τις αιτήσεις, η κ. Αργύρη δήλωσε οτι επειδή έχουν αυξηθεί, οι ανάγκες  πλέον είναι πολύ μεγάλες. Ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνονται αυτές οι   καταγγελίες περί ελλείψεων όταν δεν ισχύει.
Οι δημότες μπορούν να κάνουν αίτηση κανονικά και να συμπεριληφθούν εφόσον το δικαιούνται στην λίστα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Κύριος στόχος, που υπηρετείται, είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου μας, που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν, ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής συνθήκη επανένταξής τους στην τοπική κοινωνία ή συγκράτησης στοιχειωδών όρων διαβίωσης.
Ο Φωνογράφος (www.fonografos.net) σας παρουσιάζει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:
  1. Αίτηση (παρέχεται από τα γραφεία μας).
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του οικονομικού έτους 2012 – Ε1 σε περίπτωση που δεν έχει γίνει η εκκαθάριση – και του φορολογικού εντύπου Ε9, διαφορετικά Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., που πιστοποιεί ότι ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να κάνει φορολογική δήλωση, γιατί δεν έχει εισοδήματα.
  5. Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ / ΔΕΥΑΛ / τηλεφώνου, που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας στο Δήμο Λαμιέων.
  6. Βεβαίωση Μόνιμης κατοικίας.
  7. Μισθωτήριο οικίας θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (σε περίπτωση ενοικίου).
  8. Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή βεβαίωση εγγραφής στα αντίστοιχα μητρώα της Πρόνοιας σε περίπτωσης χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας.
  9. Κάρτες ανεργίας.
  10. Αποδεικτικό για τρέχουσες δόσεις σε δάνεια ή ανεξόφλητοι λογαριασμοί (γενικά οποιοδήποτε έγγραφο δηλώνει έντονη οικονομική δυσχέρεια στην οικογένεια).
  11. Μια μικρή φωτογραφία.
  12. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2231351091, 2231035131.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη